Alin Rotaru, supranumit „Baronul drogurilor legale” și „Regele etnobotanicelor”, a fost capturat, după 11 ani, în Spania. El era dat în urmărire internațională pentru că a sechestrat două minore, le-a amenințat cu pistolul și le-a abuzat.

Conform anchetatorilor, Alin Rotaru a ținut timp de șapte ore două fete minore într-un apartament din București, pe care le-a abuzat fizic în timp ce le amenința cu o armă de foc, în iulie 2013. Cu un pistol la tâmplă, le-a obligat pe cele două minore să întrețină relații sexuale între ele.

In vara lui 2008, Alin Rotaru aducea in tara noastra primele pungi cu etnobotanice. Din China, bineinteles. Era un pusti oarecare din Galati, care avea sa puna pe picioare una din cele mai fabuloase afaceri din Romania. În scurt timp, Alin Rotaru s-a transformat in cel mai mare angrosist de droguri usoare, pe langa propria retea de distributie formata din 148 de „Spice Shop” – uri. A pus o tara intreaga pe jar, a facut la bani de se  plictisea sa-i numere si, brusc, în 2011, a lichidat intregul lant de „magazine de visuri”.


National.ro titra, în 2011, că nu a fost institutie a statului, de la Ministerul de Interne la serviciile secrete, care sa nu incerce sa-i vina de hac „baronului drogurilor legale”. Puzderie de parlamentari si ministri s-au dat public peste cap, anuntand obsedant „inevitabila” anihilare a diabolicei afaceri lansate de Alin Rotaru. Insa acesta s-a dovedit a fi intangibil, mereu cu un pas inaintea acuzatorilor sai, schimband periodic „retetele” de „ierburi”.

Iar numarul victimelor a crescut odata cu explozia retelei de distributie. Care ajunsese sa-i arunce in ghearele falimentului pana si pe pe temutii traficanti de droguri „pe bune”. Zeci de „magazine de vise” erau deschise lunar, site-ul espice.ro primea comenzi online de mii de pliculete saptamanal, trimise prin posta, cu profituri fabuloase. Mai ales ca toata afacerea a fost desfasurata prin trei societati off shore inregistrate in paradisul fiscal american Delaware: Ro Spice Group Ltd., Spice Group Ltd. si Spice Group Holding Ltd.

În 2011, Rotaru radiat de la Registrul Comertului firma mama Spice Group SRL Galati, transmitand colaboratorilor un mesaj de adio: „Dupa trei ani de activitate pe piata din Romania, brandul Spice Shop isi incheie activitatea. Va multumesc pentru interesul acordat. Cu stima, manager Alin Rotaru”. Și a plecat din țară, petrecând o bună perioadă în Marea Britanie. În 2013, a revenit în țară și le-a sechestrat pe cele două minore, apoi a dispărut fără urmă.