Rebecca L., tânăra care s-a filmat în timp ce promova substanțe ilegale, alături de drogatul care a omorât doi tineri în 2 Mai, le-a pus gând rău jurnaliștilor.

Tânăra, care în interceptările DIICOT recunoștea că se droga alături de Vlad Pascu, a deschis mai multe procese împotriva unor posturi TV și a unor publicații online, solicitând despăgubiri uriașe.

Pe lângă aceste procese, Rebecca L. mai are unul, în care este judecată pentru complicitate la lipsire de libertate, la tâlhărie și la acces ilegal la un sistem informatic.

La scurt timp după accidentul comis de Vlad Pascu, presa a făcut dezvăluiri halucinante, și anume că, în aceeași zi, ucigașul fusese oprit de Poliție de două ori, dar a fost lăsat să plece mai departe, apoi că era un vechi consumator de droguri, încă de la 13 ani. Totul a culminat cu publicarea unui video în care Vlad Pascu și prietena lui, Rebecca L. se filmau în timp ce promovau Oxicodona, iar tânăra glumea, spunând: „Noi nu suntem toxicomani, noi suntem oxicomani!”

Dacă nu eram sub influență, nu-l făceam niciodată”

După ce s-a descoperit că Vlas Pascu era drogat atunci când a comis accientul, mama acestuia, Miruna Pascu, a contactat-o pe Rebecca L., pe care a învățat-o ce să spună în fața anchetatorilor.

Miruna: Îți repet! Orice declarați voi, ca și între ghilimele martori, nu sunteți martori…voi cumva trebuie să fiți agățați toți pentru acele clipuri, vă repet, că nu există nimic altceva decât mizeriile alea de pe net.

Rebecca: Și, dar ce să…eu de asta voiam să vorbesc cu dumneavoastră…ce să le zic…dacă mă întreabă, ce să le zic?

Miruna: Nu le zici nimic! Le zici că făceați și voi mișto de ceilalți cum face toată lumea pe net…nu asta făceați de fapt?

Rebecca: Aa…adică să neg…filmulețele …

Miruna: Da…că poți să faci mișto, nu-i așa? Păi tu vrei să spui că luați, voi luați nu știu ce căcaturi?…

Rebecca: Nu știu, chiar nu știu dacă să mint sau într-adevăr în acel videoclip, dacă nu eram sub influență, nu-l făceam niciodată. Până la urmă… că na…

Miruna: Nu erai sub nimic! Nu trebuie să spui în viața ta așa ceva…draga mea, pentru că nimeni nu poate să spună după un clip.

Rebecca: Cum adică?!

Miruna: Într-un clip poți să fii orice…e ca și cum ai juca teatru, da? (…) Există cumva vreo probă?

Rebecca: Că aș fi consumat? Chiar nu știu. Habar n-am, de asta îmi este cel mai frică, să nu fie vreo probă împotriva mea…de asta sunt foarte speriată.

Miruna: Deci, tu singură te poți băga, înțelegi?

https://ziare.com/miruna-pascu-eliberare-arest/miruna-pascu-eliberare-arest-penitenciar-targsor-arest-domiciliu-avocat-elena-udrea-1835293

Rebecca: A, dacă zic că aș fi consumat, mă bag singură, nu?

Miruna: Păi nu-i logic? Iar eu nu cred că ați consumat nimic din punctul meu de vedere, cred că decât ați făcut pe nebunii tot timpul.

Rebecca: Da mi-e frică pentru că se vedea pe fața mea.

Miruna: Nu se vede, deci nu e vorba de văzut „neinteligibil” după față nu te pune nicăieri.

Rebecca: Că am văzut pe internet, toată lumea și-a dat seama după față.

Miruna: Ce spune toată lumea este altceva…îți repet! Eu cred că trebuie să-ți iei un avocat dacă ești atât de fraieră, crede-mă!

Rebecca: Da, nu ştiu, chiar nu ştiu ce să fac în legătură cu…

„Dacă ești atât de labilă, ia-ți un avocat!”

Miruna: Păi îți spun eu, nu te duci și îți iei un avocat în cazul ăsta. Și îți dau numărul de avocat și al avocatului lui Vlad și vorbesc împreună.

Rebecca: Și dacă mă bagă la mărturie falsă?

Miruna: Păi cum să poată face chestia asta?

Rebecca: Nu știu, din … din probe, eu știu ce probe au ei?

Miruna: Nu există așa ceva…ce probe, care probe? (…) Dar dacă ești atât de labilă, ia-ți un avocat.

Rebecca: Labilă?!

Miruna: Că altfel, crede-mă că te halesc!

Rebecca: Adică? Mă haliți?

Miruna: Nu eu. eu nu, eu n-am nicio treabă, eu spun ce o să pățești tu de la ceilalți, pentru că vei fi băgată într-un dosar în care de fapt nu ai niciun fel, nici în clin nici în mânecă. Dosarul nu e mare, pare, ce a făcut presa…nu e niciun dosar, e dosarul unui accident în care Vlad nici măcar nu a avut niciun fel, chestiile alea cu sevraje și cu nu știu ce sunt c…turi, înțelegi?

Rebecca: Da, da.

Miruna: C…turi, nu-i nimic adevărat…nu e nimic adevărat îți dau cuvântul meu de onoare, deci a luat un Diazepam, atât i s-a dat.