Agentul de poliție care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni și a rănit grav o alta, în timp ce gonea pe o stradă din Capitală, a fost condamnat la trei ani, cu suspendare, iar firma falimentară la care mașina de poliție avea poliță RCA a fost obligată la plata unor despăgubiri de 160.000 de euro către părinții îndoliați.

Polițistul care gonea cu mașina de serviciu, deși nu era în misiune, și a omorât pe trecerea de pietoni o fetiță și a rănit grav o alta a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare. „Condamnă pe inculpatul Popescu Constantin (…) la pedeapsa de 2 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă (faptă din data de 13.01.2022).Condamnă pe inculpatul Popescu Constantin (…) la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infrac?iunii de vătămare corporală din culpă (faptă din data de 13.01.2022). Contopește pedepsele principale aplicate inculpatului în prezenta cauză și aplică pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 8 luni închisoare, la care adaugă un spor obligatoriu de 4 luni închisoare (1/3 din pedepse de 1 an închisoare), inculpatul Popescu Constantin urmând să execute pedeapsa principală rezultantă de 3 (trei) ani închisoare.

În temeiul art. 91 alin. 1 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 4 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” şi obligă partea responsabilă civilmente societatea de asigurare CITY INSURANCE SA, la plata către partea civilă a sumei de 882,18 lei, cu titlu de daune materiale.

Admite în parte acțiunea civilă formulată de părţile civile BARBU LILIANA și BARBU CLAUDIU IULIAN şi obligă partea responsabilă civilmente CITY INSURANCE SA, la plata către acestea a următoarelor sume: părţii civile BARBU LILIANA suma de 80.000 euro, echivalent în lei la cursul BNR din data plăţii, cu titlu de daune morale; părţii civile BARBU CLAUDIU IULIAN suma de 80.000 euro, echivalent în lei la cursul BNR din data plăţii, cu titlu de daune morale. Admite în parte acțiunea civilă formulată de către partea civilă Gherghescu Marina Elena, obligă partea responsabilă civilmente CITY INSURANCE SA la plata către partea civilă a sumei de 90.000 euro, în echivalent în lei la cursul BNR din data plăţii, cu titlu de daune morale. Respinge ca neîntemeiată acţiunea civilă exercitată de părţile civile împotriva părților responsabile civilmente Direcţiei Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti și Primăriei Municipiului Bucureşti – Administraţia Străzilor. Respinge restul pretențiilor civile formulate în cauză de părțile civile Gherghescu Marina Elena, Barbu Liliana și Barbu Claudiu Iulian ca neîntemeiate. Obligă pe inculpatul Popescu Constantin la plata sumei de 2.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 1.500 lei aferentă urmăririi penale și suma de 1.000 lei aferentă fazei de cameră preliminară și judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată astăzi, 31 ianuarie 2024, prin punerea la dispozița părților și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței”, a decis instanța.