Laura Vicol-Ciorbă – șefa Comisiei juridice din Camera Deputaților care, pe când era avocată, a fost interceptată în dosarul DIICOT al mafioților ajutați de polițiști să comită tentative de omor și trafic de cocaină – a pierdut procesul cu jurnalistul care a amintit într-un articol că aceasta a fost iubita interlopului Leo de la Strehaia.

foto: Facebook – Laura Vicol

Articolul care a deranjat-o pe deputata PSD este „Fostul iubit al PSD-istei Laura Vicol, Leo de la Strehaia, condamnat definitiv la 2 ani si jumatate cu executare: Laura esti viata mea/Fara tine nu pot sta”, publicat pe 29 septembrie 2021 pe site-ul aktual24.ro.

„Va informez ca in ziua de 29.09.2021 au fost aduse atingeri grave imaginii si reputatiei mele prin articolul publicat pe site-ul aktual24.ro intitulat „Fostul iubit al PSD-istei Laura Vicol, Leo de la Strehaia, condamnat definitiv la 2 ani si jumatate cu executare: „Laura esti viata mea/Fara tine nu pot sta”.

Modul insistent si episodic cu care subiecte din viata mea privata sunt dezbatute intr-un mod tendentios de catre publicatia dumneavoastra creeaza sistematic un prejudiciu de imagine subsemnatei. Potrivit dispozitiilor art. 74 lit. f) Cod Civil, constituie atingeri aduse vietii private difuzarea de stiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viata intima, personala sau de familie fara acordul persoanei in cauza.

In consecinta, prezenta notificare nu constituie o forma de manifestare a dreptului la replica, pe care imi rezerv optiunea de a-l solicita in termen legal, ci exercitiul dreptului legal de a ma opune expres publicarii de materiale ce imi afecteaza viata privata, imaginea si reputatia.

Pentru aceste motive va adresez solicitarea ca, de la primirea prezentei, sa inlaturati cu maxima celeritate toate articolele/postarile referitoare la subsemnata si sa sistati abordarea subiectelor care privesc viata mea privata, afirmatiile tendentioase continute in respectivele articole producand prejudicii imaginii si reputatiei profesionale, influentand in mod negativ opinia publica”, menționa deputata Laura Vicol-Ciorbă într-o notificare transmisă site-ului amintit.

https://www.wowbiz.ro/povestea-fabuloasa-de-viata-a-avocatei-alinei-bica-cu-cine-a-inlocuit-o-fostul-ei-sot-supranumit-regele-pitipoancelor-16318663

Fiindcă autorul articolului, Ovidiu Albu, nu s-a conformat notificării, deputata l-a dat în judecată. Iar judecătorii au constatat că jurnalistul n-a greșit cu nimic atunci când a amintit că actuala deputată s-a iubit cu interlopul Leo de la Strehaia (foto jos).

„Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta Vicol-Ciorbă Laura Cătălina, în contradictoriu cu pârâţii Albu Ovidiu şi Cartianu Grigore Cristian. Respinge ca neîntemeiată cererea reclamantei privind cheltuielile de judecată. Obligă reclamanta la plata în favoarea pârâtului Albu Ovidiu a sumei de 5.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu de avocat. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Sectorului 5 București”, au decis magistrații de la instanța de fond.

Deputata PSD a atacat hotărârea, însă nici la Tribunalul București n-a avut succes. „Respinge apelul ca neîntemeiat. Obliga apelanta la plata către intimatul Albu Ovidiu a sumei de 4.760 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocat. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi 15.12.2023, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei. Document: Hotarâre 4023/2023 15.12.2023”, a hotărât instanța.

https://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30200000000456373&id_inst=3

Comisarul șef Robert Badea, de la Combaterea Crimei Organizate, muncea part-time pentru traficantul de droguri Marian Bejan

Numele deputatei PSD Laura Vicol-Ciorbă apare și într-un alt dosar de la Tribunalul București: cel al traficanților de droguri specializați în atacuri de tip mafiot.

https://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000963501&id_inst=3

În dosarul respectiv, în care traficanți de droguri și polițiști corupți sunt acuzați de crimă organizată, Laura Vicol a solicitat înlăturarea probelor în care apărea numele ei. Mai exact, a interceptărilor în care apărea discutând cu traficantul de droguri Marian Bejan.

https://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000963502&id_inst=3

„În baza art. 345 alin. 1 C. proc. pen., respinge, ca neîntemeiate, celelalte excepții și cereri formulate de inculpați și de petenta Vicol-Ciorbă Laura-Cătălina, privind legalitatea sesizării instanței, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul nr. 1241/D/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală – Secția de combatere a criminalității organizate”, a decis instanța, care, ulterior, a restituit dosarul procurorilor DIICOT.

Gheorghe Napoleon-Bonaparte, angajat MAI, antrenor de box la CS Dinamo, inculpat în dosarul de crimă organizată

https://romania.europalibera.org/a/laura-vicol-comisia-juridica/31580226.html

Despre dosarul DIICOT, Europa Liberă relata că, în aprilie 2020, pe când era avocată, Laura Vicol a fost audiată ca martor după ce a fost interceptată de DIICOT în timp ce vorbea cu Marian Bejan (foto jos), individ acuzat de proxenetism, șantaj, tentativă de omor și spălare de bani.

Potrivit publicației Europa Liberă, din discuții reieșea că cei doi se cunoșteau, în condițiile în care Vicol era avocata unuia dintre rivalii lui Bejan. În decembrie 2020, Vicol era aleasă deputat PSD, apoi a fost votată șefa Comisiei Juridice din Camera Deputaților, comisie care avizează și trimite la vot în Parlament toate legile sau ordonanțele care au legătură cu sistemul judiciar.

https://romania.europalibera.org/a/laura-vicol-comisia-juridica/31580226.html

În ianuarie 2020, două grupări aflate în dușmănie s-au răfuit în stradă, două victime fiind transportate la spital cu răni grave după ce s-au tăiat cu săbiile și cuțitele. Era vorba de Marius Emil Alecu, zis „Bebino” (foto sus), considerat liderul Clanului Sportivilor și Cezar Roberto Petcu (foto jos), omul lui Bejan.

În octombrie 2020, avocata Laura Vicol a declarat procurorilor că, după tentativa de omor, a fost contactată de mama lui Marius Alecu, care i-a cerut să-i reprezinte fiul în instanță. La scurt timp, Vicol i-a spus femeii că s-a întâlnit cu Marian Bejan, care i-ar fi spus că este prieten cu cei doi interlopi și că ar vrea ca ei să se împace.

„Avocatul se află într-o relație de subordonare chiar față de cel bănuit de clientul său, Alecu Marius Emil, ca aflându-se în spatele atacului(…) Din interceptările convorbirilor telefonice a rezultat faptul că inculpatul Bejan Cristian Marian a luat legătura cu numita Vicol Laura și are autoritate asupra acesteia”, menționau procurorii în rechizitoriu.

În aprilie 2020, Marian Bejan a luat legătura cu Vicol și, potrivit publicației Europa Liberă, cei doi au purtat următoarea discuție:

Marian Bejan: Eu nu vreau să mă suni. Eu vreau să te văd…
Laura Vicol: E, da! Hai!
Marian Bejan: Cum adică, ”E, da! Hai, pa!”?
Laura Vicol: Te vezi cu c****e alea cu care ai stat la masă, nu cu mine. Hai!​
Marian Bejan Băi, mă auzi mă?​
Laura Vicol: Da, te aud.​
Marian Bejan Alea sunt niște fete libere, mă! Nu sunt c****e…​
Laura Vicol: Da! Foarte bine! Bravo!​
Marian Bejan: Tu ești c***ă, dacă ai atitudinea asta și vorbești prost așa și mă, mă superi…”.


Peste un minut, discuția continuă:

Laura Vicol: Deci, ori începi să mă respecți și să-mi vorbești frumos, dacă vrei să mai avem un dialog ori nu mai mă suna… Cum vrei tu!​
Marian Bejan: Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​
Laura Vicol: Eu… Deci eu te respect…​
Marian Bejan: Dacă eu te sun pe tine că mi-e și mie dor de tine… Băi fato, mă asculți?!​
Laura Vicol: Te vorbesc frumos…​
Marian Bejan: Păi, îmi vorbești frumos? Cică: ”Du-te și stai cu c****e ale!” Păi, de ce sunt alea c***e? Ești nebună?!​
Laura Vicol: Bă?! Ce vrei mă de la mine?! Lasă-mă să trimit un mail și te sun imediat.​
Marian Bejan: Băi, fato?! Tu vorbești acuma când vreau io, nu când vrei tu!​
Laura Vicol: Haide! Vorbim pe whatsapp sau pe telegram. Pa!​
Marian Bejan: Mă auzi?​
Laura Vicol: Da! Vorbim pe whatsapp sau pe telegram, te rog!​
Marian Bejan: Nu! Vorbim acuma când vreau io și cât vreau io!..”.

https://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=322&cam=2&leg=2020&pag=0


Conform aceleiași surse, chemată la DIICOT să explice natura relației pe care o avea cu cel bănuit că a pus la cale tentativa de omor a clientului său, Vicol Ciorbă a arătat că „percepția mea despre inculpatul Bejan Cristian Marian a fost aceea că este o persoană foarte intruzivă care a încercat să obțină informații din dosar de la mine.”

În depoziția sa, Vicol a mai arătat că interlopul „o trăgea de limbă cu ce se mai întâmpla în dosarul de tentativă la omor”.

„Fiecare am încercat să ne manipulăm reciproc, într-un fel sau altul. A fost evident că informații din dosar avea pentru că știa când sunt termenele de judecată și când sunt audiați inculpații”, se mai preciza în rechizitoriu, conform sursei citate.

https://romania.europalibera.org/a/laura-vicol-comisia-juridica/31580226.html