Escrocii au realizat un film, apelând la Inteligența Artificială, în care „avatarul” lui Mugur Isărescu apare îndemnându-i pe români să investească într-o așa-zisă afacere, care, de fapt, este o înșelăciune!

Folosindu-se de sigla postului Pro TV și de numele publicației Libertatea, escrocii au realizat un video în care „sosia” lui Mugur Isărescu apare girând o afacere „profitabilă”, pentru „investitori” și „pentru viitorul țării”.

Yeet.ro vă avertizează să nu picați în capcana escrocilor și vă prezintă filmul „deepfake”, pentru a fi în gardă și pentru a evita să transmiteți bani sau datele bancare celor care se folosesc de acest video.

În momentul în care utilizatorii Facebook dau click pe video, aceștia sunt redirecționați către un site fals, care se folosește de numele publicației Libertatea.

Fragment din articolul postat de escroci:

„Într-o recentă conferință de presă, Mugur Isărescu a făcut un anunț senzațional: BNR și-a unit forțele cu RomPetrol și au creat împreună o platformă de investiții inovatoare care își propune să îmbunătățească nivelul de trai al tuturor cetățenilor țării.

„Mă bucur să vă prezint platforma pe care RomPetrol a creat-o împreună cu BNR pentru cetățeni și pentru țară.
Astăzi, acesta devine disponibil pentru fiecare cetățean român și își propune să ridice veniturile cetățenilor noștri la un nou nivel. Aceasta reprezintă o îmbunătățire semnificativă a situației financiare a cetățenilor și va avea un impact pozitiv asupra economiei țării noastre.
Nu este nevoie să ai anumite abilități pentru a face profit, deoarece proiectul este complet automatizat, iar investiția minimă este de 1100 de lei, considerată cea mai mică pentru investiții în țara noastră.”

Noua platformă, accesibilă tuturor cu o investiție minimă de doar 1100 de lei, își propune să facă din România un loc mai bun pentru toată lumea.Combinându-și experiența și resursele extinse, BNR și RomPetrol oferă investitorilor o oportunitate unică de a contribui la prosperitatea țării și de a câștiga de la 8200 RON”.