Un pensionar de 75 ani a fost salvat de polițiștii din Capitală dintr-un apartament în care era ținut captiv de propriul fiu, care îl amenința cu un cuțit.

„La data de 5 februarie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București -Secția 18 Poliție au fost sesizați, în jurul orei 10.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că, la o adresă din Sectorul 5, un bărbat este amenințat de către fiul său, cu un obiect tăietor-înțepător, acesta nepermițându-i să părăsească locuința. Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, în vârstă de 57 de ani, care a relatat verbal faptul că, în jurul orei 09.30, s-a deplasat la adresa menționată, pentru a-i vizita pe un bărbat și pe fiul acestuia, moment în care, cel din urmă l-ar fi amenințat un obiect tăietor-înțepător. Astfel, polițiștii au luat legătura cu tatăl persoanei reclamate, un bărbat în vârstă de 75 de ani, care le-a relatat, prin fereastra imobilului, faptul că fiul său nu îi permite să părăsească apartamentul.De asemenea, în încercarea de a relaționa cu bănuitul, un bărbat de 46 de ani, acesta a precizat că tatăl său nu are voie să părăsească locuința, asigurând ușa de acces în imobil. Având în vedere că bărbatul prezenta un comportament agitat și era incoerent în vorbire, refuzând orice contact cu polițiștii, s-a solicitat sprijinul unei echipe de negociatori și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Întrucât la momentul sosirii acestora, din interior se auzeau mai multe zgomote și strigăte, s-a procedat la intrarea în locuință, iar bărbatul de 46 de ani a fost imobilizat. Astfel, polițiștii au reușit salvarea persoanei vătămate și scoaterea ei din imobil, în siguranță. De asemenea, în interiorul casei, a fost găsit un obiect tăietor-înțepător pe care bănuitul l-ar fi avut asupra lui pe parcursul desfășurării evenimentelor, acesta fiind ridicat și sigilat de către polițiști. Ulterior, un echipaj de prim ajutor l-a transportat pe bărbatul de 46 de ani la o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate, unde s-a decis internarea sa. Menționăm faptul că niciuna dintre persoanele implicate nu prezenta semne vizibile de agresiune. În continuarea activităților procedurale, s-a completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că există un risc iminent, motiv pentru care, împotriva bănuitului a fost emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile. Cu privire la faptele pe care bărbatul de 46 de ani le-ar fi comis asupra persoanelor vătămate, acestea au refuzat să depună plângere. Cercetările sunt continuate de către Secția 18 Poliție, din oficiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și amenințare”, a precizat Poliția Capitalei.