Robert Ioc, flancat de maneliștii Costel Biju și Tzancă Uraganu

Interlopul Robert Gabriel Bușă, zis Robert Ioc, a fost arestat, după ce și-a împușcat cu un pistol cu bile de cauciuc vărul, pe care îl suspecta că ar avea o relație cu soția sa. Când a comis fapta, interlopul pistolar era sub control judiciar, într-un dosar de tentativă de omor. De ce i-au lăsat polițiștii și magistrații pistolul? Nu se știe.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 26 Poliție au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în Municipiul București, într-un dosar penal de lovire sau alte violențe, amenințare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
„În fapt, la data de 6 februarie 2024, Secția 26 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112, de către un bărbat, în vârstă de 36 de ani, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 15.00, ar fi suferit o plagă prin împușcare, în regiunea antebrațului, în timp ce se afla la o adresă din Sectorul 4. Din primele cercetări efectuate de către polițiștii care s-au deplasat cu operativitate la fața locului, s-a stabilit că, în urma unor divergențe verbale cu un bărbat, privind o presupusă relație extraconjugală cu soția sa, acesta i-ar fi provocat o rană prin împușcare, prin folosirea unui pistol cu bile de cauciuc. Ulterior, bărbatul a fost transportat de către un echipaj de prim-ajutor la o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate. âDe asemenea, din investigații s-a mai stabilit că persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 47 de ani, se află sub măsura controlului judiciar”, a precizat Poliția Capitalei.În vederea probării activității infracționale a bărbatului, la data de 9 februarie 2024, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificat și ridicat pistolul pe care acesta l-ar fi folosit la comiterea faptei. Totodată, a fost pus în aplicare un mandat de aducere, emis pe numele bănuitului, acesta fiind depistat, cu sprijinul polițiștilor Secției 19 și condus la audieri.
În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile.


Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 26 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, amenințare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În aceeași zi, instanța a dispus: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 Bucureşti. Dispune arestarea preventivă a inculpatului BUȘĂ GABRIEL-ROBERT – pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 09.02.2024 până la data de 09.03.2024, inclusiv. Administraţia locului de detenţie unde va fi încarcerat inculpatul va face aplicarea dispoziţiilor art. 228 alin. 2 – alin. 6 C.p.p. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 09.02.2024, ora 18.20”.

Aceiași judecători hotărâseră, în urmă cu trei săptămâni, în dosarul în care Robert Ioc este judecat pentru o tentativă de omor: „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispuse faţă de inculpatul inculpatul Bușă Gabriel-Robert (DATE) prin încheierea din data de 27.04.2022 a Curții de Apel București în dosarul nr. 11465/3/2021/a13. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpat, până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile. În temeiul art. 275 alin. (3) C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Pronunţată prin punerea la dispoziția părților și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 15.01.2024.