Un proxenet din Teleorman, poreclit „Excelent”, care ani la rând a terorizat mai multe femei, inclusiv pe propria soție, a fost arestat, după ce procurorii DIICOT au stabilit că respectivul a traficat 11 fete, două dintre acestea fiind minore.

„La data de 14.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Teleorman au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2014-2021, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleași rezoluții infracționale, inculpatul a recrutat 11 persoane vătămate din care două minore, în vârstă de 16 și 17 ani la data comiterii faptei și profitând de starea acestora de vădită vulnerabilitate le-a transportat în Germania și Belgia obligându-le ,prin acte de constrângere fizică și psihică, să practice prostituția în folosul său.

Pe baza probelor administrate s-a mai stabilit că la diferite intervale de timp, între octombrie 2015 și ianuarie 2024, inculpatul a înlesnit practicarea prostituției, în orașe din Germania și Belgia, de către trei dintre persoanele vătămate, obținând importante sume de bani din activitatea infracțională. În urma perchezițiilor efectuate în municipiul Turnu Măgurele, au fost ridicate mai multe telefoane mobile și înscrisuri. În cursul zilei de 15.02.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Teleorman a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru 30 de zile”, a precizat DIICOT.

Conform portalului instanțelor de judecată, dosarul DIICOT în care s-a făcut descinderea de acum două zile a fost înregistrat încă din anul 2021. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DIICOT –Biroul Teritorial Teleorman, în dosarul de urmărire penală 3/D/P/2021. Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data 15.02.2024, până la data de 15.03.2024, inclusiv, a inculpatului CĂLIN GABRIEL-FLORINEL, zis „Excelent”, (date personale), cu antecedente penale, necăsătorit, 3 copii minori, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane (6 acte materiale), trafic de minori (2 acte materiale), proxenetism (3 acte materiale). Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului CĂLIN GABRIEL-FLORINEL zis „Excelent”. Se aduce la cunoştinţă inculpatului drepturile prevăzute la art. 83 Cod procedură penal, dreptul prevăzut la art. 210 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, precum şi dreptul de acces la asistenţă medicală de urgenţă, dreptul de a contesta măsura şi dreptul de a solicita revocarea sau înlocuirea arestării cu o altă măsură preventivă. Se comunică măsura arestării preventive locului de deţinere – Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Teleorman. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 15.02.2024, ora 14:10”, a dispus instanța.