Ieri și astăzi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea a 2 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc şi deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

„Măsurile au fost dispuse după ce, la data de 20.02.2024, inculpații au fost prinși în flagrant, pe raza județului Galați, în două acțiuni succesive, unul imediat după ce a vândut mai multe doze de cristal (3-CMC, drog de mare risc), pentru suma de 2.000 lei, cantitate achiziționată de la cel de al doilea inculpat , depistat în proximitate.

De asemenea, aceștia au deținut, fără drept, diverse cantități de drog de mare risc destinate consumului propriu.
Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că, unul dintre inculpați a comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (cristal), cu sume cuprinse între 700 și 2.000 lei.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea cu propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”, a explicat, astăzi, DIICOT.

Tot azi, DIICOT a anunțat că, la data de 19.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au reținut 5 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate a rezultat că,  în perioada ianuarie-februarie 2024, inculpații au deținut, intermediat și comercializat direct, cantități de canabis și rezină de canabis ( drog de risc), către consumatori pe raza județului Suceava.

„Au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate cantitatea de  aproximativ 2, 3 kilograme drog de risc (canabis și rezină de canabis), obiecte purtătoare de urme de substanță, grindere și cântare electronice, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

La data de 20.02.2024, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au formulat propunere de arestare preventivă cu privire la trei dintre inculpați și au dispus măsura controlului judiciar față de un altul.

În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava  a dispus arestarea preventivă a doi inculpați și cea a controlului judiciar față de al treilea”, a comunicat DIICOT.