Tânărul care a lovit un agent de circulație cu mașina și a fugit, spărgând barajul poliției, ca să nu fie prins beat și drogat la volan, a fost arestat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București de arestare preventivă a inculpatului COVACI ALEXANDRU FLORIN în dosarul penal nr.1929/160/P/2024. Dispune arestarea preventivă a inculpatului COVACI ALEXANDRU FLORIN, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.02.2024 până la data de 25.03.2024, inclusiv. Dispune emiterea de urgenţă a mandatului de arestare preventivă şi comunicarea acestuia potrivit dispoziţiilor legale. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțare pentru cei prezenți și de la comunicare pentru cei absenți. Pronunţată în cameră de consiliu astăzi, 25 februarie 2024, ora 01:00”, a decis instanța.

Șoferul autoturismului BMW cu numărul de înmatriculare B-202-WPX, care ieri dimineață circula beat și drogat pe o stradă din nordul Capitalei, a spart barajul poliției și, în încercarea de a scăpa, a lovit cu mașina un agent de la Brigada Rutieră și a distrus o autospecială.

„La data de 24 februarie a.c., pe șos. Nordului din sectorul 1 al Capitalei era organizată o acțiune de control pentru depistarea persoanelor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
În jurul orei 04:30, un polițist din cadrul Brigăzii Rutiere a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul al cărui conducător nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea. Imediat, polițiștii Brigăzii Rutiere au plecat în urmărirea acestuia reușind, într-o primă fază, blocarea autoturismului pe o stradă adiacentă.

În aceste împrejurări, în încercarea de a se sustrage în continuare măsurilor de impunere a legii, conducătorul auto a forțat barajul instituit de polițiști, acroșându-l pe unul dintre aceștia care începuse procedura de extragere forțată din autoturism, după care și-a continuat deplasarea. În urma acestei acțiuni, o autospecială din cadrul Brigăzii Rutiere a fost, de asemenea, avariată.
După producerea acestui al doilea eveniment, conducătorul în cauză a abandonat autoturimul pe o altă stradă din sectorul 1, încercând să-și asigure scăparea pietonal.
În urma activităților desfășurate, polițiștii l-au depistat pe acesta într-o zonă adiacentă și l-au imobilizat cu ajutorul mijloacelor din dotare.

După stabilirea identității persoanei în cauză, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul Alcooltest, rezultatul indicat fiind 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
În acest context, bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost condus la sediul INML pentru prelevarea mostelor biologice.
Cu ocazia efectuării examinării criminalistice a autoturismului în cauză, în interiorul acestuia au fost găsite disimulat mai multe reziduuri de substanțe pulverulente de culoare alb, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
Referitor la situația medicală a polițistului facem precizarea că a suferit leziuni în zona abdomenului, bazinului și membrului inferior drept, iar în acest moment se află în afara oricărui pericol”, a transmis Brigada Rutieră București.

(Imagini generice)