Individul care a bătut crunt o tânără de 26 de ani, în Centrul Vechi al Capitalei, apoi lăsat-o să agonizeze, într-o scară de bloc, a fost capturat. Autorul tentativei de omor este un cetățean moldovean în vârstă de 23 de ani.

„Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 26.02.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală împotriva unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt:

La data de 24.02.2024, în jurul orei 03:30, în timp ce se afla în scara unui bloc situat în Centrul Istoric din mun. București, sector 3, inculpatul, un bărbat în vârstă de 23 de ani, cetățean moldovean, a lovit-o pe victimă în repetate rânduri, în special în zona capului, folosind corpuri dure, cu o intensitate deosebit de mare.
Victima, o femeie în vârstă de 26 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial grav, hematoame epicraniene și o fractură, care au necesitat internarea de urgență la Spitalul Universitar de Urgență București. În prezent starea victimei este una stabilă.
Acționând în modul arătat mai sus, autorul a acceptat posibilitatea suprimării vieții victimei, rezultat care nu s-a produs datorită hazardului și îngrijirilor medicale de specialitate.
Față de inculpat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore”, a anunțat Parchetul București, în urmă cu puțin timp.