Lăsat în libertate de procurorii DIICOT și de judecători, trapperul Gabriel Gavriș, alias Gheboasă, mai dă o lovitură anchetatorilor, acuzându-i pe aceștia că au mințit atunci când au afirmat că ar fi descoperit droguri asupra lui, care este un simplu „FOST consumator”.

Într-un film postat în urmă cu puțin timp pe o rețea de socializare, trapperul Gheboasă, pe numele lui de suspect Gavriș Gabriel Emil, a susținut că procurorii au făcut afirmații mincinoase atunci când au spus că ar fi găsit asupra sa droguri. „Știri false” este titlul postării lui Gheboasă, în care acesta afirmă că nu au fost descoperite substanțe interzise asupra sa și că el este un simplu fost consumator, care nu a livrat și va livra niciodată „moarte la plic” minorilor.

Pe de altă parte, surse judiciare susțin că Gheboasă a fost audiat la DIICOT, după ce ar fi fost prins cu „iarbă”. Mai mult, trei dintre cei patru amici ai săi au fost deja arestați. Cel puțin, asta susțin judecătorii…

„Solutia pe scurt: În temeiul dispoziţiilor art.226 alin. 1 din Codul de procedură penală, admite propunerea formulată de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justi?ie Direc?ia de Investigare a Infrac?iunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița în dosarul nr. 82/D/P/2022 şi în consecinţă: În temeiul dispoziţiilor art. 226 alin. 1 din Codul de procedură penală raportat la art.223 alin. 2 din acelaşi cod şi cu referire la art. 202 alin. 1 şi 3 din Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor MÎŢOC ANDREI-ALIN, ILĂU ROBERT-IONUȚ şi IORDACHE BOGDAN-IONUȚ, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 02.03.2024 şi până la data de 31.03.2024 inclusiv. În temeiul dispoziţiilor art.230 alin.1 din Codul de procedură penală, emite de îndată, pe numele inculpaţilor, mandatele de arestare preventivă în sensul celor mai sus dispuse. Respinge solicitările formulate de către inculpaţi, prin avocaţi, privind respingerea propunerii şi luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, respectiv a controlului judiciar. În temeiul dispoziţiilor art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat cu procesul penal rămân în sarcina statului. Potrivit art.204 alin.1 din Codul de procedură penală: Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror. Soluţionată şi pronunţată potrivit dispoziţiilor art.203 alin.5 din Codul de procedură penală în Camera de Consiliu, astăzi 02.03.2024, orele 15:30”, susține instanța.

Ieri, extrem de relaxat după ce a scăpat de la audierea de la DIICOT, Gabriel Gavriș, alias Gheboasă, a apărut în spațiul public cu zâmbetul pe buze și a sugerat că le va face o dedicație specială anchetatorilor, într-o piesă pe care o va lansa în curând. Și nu oricum, ci în timp ce pe fundal se aude o piesă cu versuri elocvente.

Yeet.ro a prezentat, în exclusivitate, numele traficanților din dosarul în care este implicat controversatul artist Gabriel Gavriș, alias Gheboasă. Trei dintre dealeri – Andrei Alin Mîțoc, Robert Ionuț Ilău și Bogdan Ionuț Iordache – au fost arestați preventiv. Gheboasă, în schimb, este acuzat de deținere de droguri în vederea consumului, așa că ar putea scăpa de dosar.

Unul dintre traficanții din dosarul în care a fost audiat Gheboasă, Mîțoc, a mai fost prins de DIICOT cu droguri, iar instanța a decis ca acesta să fie pedepsit cu… o amendă penală în valoare de 3.000 de lei! „Condamnă pe inculpatul MITOC ANDREI-ALIN la o pedeapsă de 3000 lei amendă (respectiv 100 zile-amendă a câte 30 lei/zi-amendă), pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept. Dispune confiscarea specială a cantității nete de 7,78 grame cannabis (rămasă în urma analizelor de laborator), ce a fost sigilat cu sigiliul M.A.I. nr.19472 și depus la Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcția Cazier Judiciar și Evidențe conform dovezii seria DCJSEO nr.300674 din 10.11.2022”.

Comunicatul DIICOT care îi vizează pe traficanții din cauza cărora Gabriel Gavriș, alias Gheboasă, a dat cu subsemnatul:

„La data de 01.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.
Din cercetările efectuate a rezultat că, perioada iulie 2020 – februarie 2024, la diverse intervale de timp, inculpații au comercializat și oferit cu titlu gratuit, în diferite ocazii, cantități de canabis, unor consumatori de pe raza municipiului București și a județului Dâmbovița.

Materialul probator administrat în cauză a relevat faptul că inculpații și-au creat o rețea stabilă de clienți, comercializând drogul de risc cu prețul de 50 lei pentru o doză, interacțiunea între vânzător și cumpărător realizându-se stradal.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în municipiul București și pe raza județului Ilfov au fost identificate și ridicate cantități de canabis, mai multe grindere și un cântar de precizie, obiecte purtând urme de materie vegetală, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.
De asemenea, față de un suspect sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu. Acesta a fost depistat în seara de 29.02.2024, în municipiul București, în timp ce deținea o cantitate de drog de risc.
Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre inculpații reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile”.