Un echipaj al Poliției Române a fost filmat într-o ipostază incredibilă, menită să confirme celebra zicală „Fă ce zice popa, nu ce face popa!”

Evenimentul a fost surprins de camera de bord a unui autoturism care circula pe strada 11 Iunie din Capitală, în spatele autospecialei Poliției. „Era roșu clar, de câteva secunde, dar mai mulți șoferi au pătruns în intersecție, deși în spatele lor era Poliția. Autospeciala Poliției nu avea girofarul pornit, nici semnalele acustice, deci nu era în misiune. Tot pe culoarea roșie a semaforului a trecut și mașina de poliție. Inițial am crezut că pornește semnalele luminoase și pleacă în urmărirea celor care au trecut pe roșu, însă… nici vorbă! Polițiștii și-au continuat drumul, ca și ceilalți șoferi inconștienți”, a afirmat șoferul care a surprins incidentul.

Legea este foarte aspră, atunci când vine vorba despre „șmecherii” care ignoră culoarea roșie a semaforului și pun în pericol viețile unor oameni nevinovați. Pe site-ul vreaupermis.ro, experții trag un serios semnal de alarmă și afirmă că „ este una dintre cele mai imprudente acțiuni pe care le poți face în postura de conducător auto”.

„Ai trecut pe roșu la semafor? Indiferent că nu mai aveai răbdare să se facă verde sau pur și simplu te grăbeai să ajungi undeva urgent, legea rutiera sancționează sever trecerea pe rosu la semafor. Aceasta este una dintre cele mai imprudente acțiuni pe care le poți face în postura de conducător auto.

În ciuda faptului că este o infracțiune gravă, mulți șoferi consideră că trecerea pe culoarea rosie a semaforului este justificată de graba de a ajunge mai repede la destinație. Nerespectarea culorii roșie a semaforului, indiferent că vorbim despre categorii permis de vehicule sau autovehicule, reprezintă o faptă pedepsită penal.

https://www.vreaupermis.ro/noutati/sanctiunile-codul-rutier-pentru-trecerea-pe-rosu-la-semafor#

Această atitudine poate avea consecințe devastatoare, respectiv pagube materiale și morale, nu numai pentru șoferul imprudent, ci și pentru ceilalți participanți la trafic. Atunci când treci pe roșu, îți pui în pericol nu doar propria viață, ci și viața altor oameni.

Există riscul de a provoca un accident grav, care poate duce la rănirea sau chiar la moartea altor persoane. Mai mult, nerespectarea culorii semaforului poate atrage după sine puncte de amendă rutieră, probleme penale și chiar ți se poate reține permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

https://www.vreaupermis.ro/noutati/sanctiunile-codul-rutier-pentru-trecerea-pe-rosu-la-semafor#

Potrivit legii, trecerea pe rosu la semafor poate atrage sancțiuni penale

Trecerea pe rosu la semafor care duce la producerea unui accident rutier cu consecințe grave, consecințele pot fi penale. În astfel de cazuri, autoritățile pot decide să deschidă o anchetă penală pentru a investiga evenimentul pentru a determina cine este responsabil pentru accident.

Dacă se stabilește că șoferul care a trecut pe roșu la semafor este vinovat pentru producerea accidentului, acesta poate fi sancționat penal. Sancțiunile penale pot varia de la amendă la închisoare sau chiar ambele.

În plus, acest tip de sancțiuni penale poate avea și consecințe pe termen lung asupra carierei de conducător auto. În orice caz, este important să reții faptul că astfel de infracțiuni sunt tratate cu seriozitate și pot avea consecințe serioase pentru cei implicați”, menționează experții, pe site-ul amintit.