Procurorii și polițiștii din Capitală au descins în 27 de imobile, într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul este estimat la peste 11 milioane de lei. Astăzi, procurorii au anunțat că au pus sechestru pe trei imobile și 14 autoturisme deținute de suspecți.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele:
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu poliţiştii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor de Investigare a Criminalității Economice Sectoarele 1-6, au efectuat în cursul zilei de azi, 05.03.2024, un număr de 27 percheziţii domiciliare în mun. București și județele Neamț, Galati, Calarasi, Iași si Dâmbovița, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă agravată și continuată, prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. c) și alin 3 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, în domeniul comerțului cu materiale de construcții.
În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că persoanele vizate, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, în perioada 2021-2022, au creat si implementat un mecanism infractional prin care au diminuat semnificativ taxele si impozitele datorate catre bugetul de stat prin evidentierea în declaratiile legale a unor achizitii de bunuri ce nu au la baza operatiuni reale de la mai multe societati furnizoare, producand astfel bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 11.794.040 lei.

Investigațiile vizează un număr de 4 persoane fizice şi un număr de 4 persoane juridice.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 4 suspecți, persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă agravată și continuată, prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. c) și alin 3 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal.
În cauză au fost identificate bunuri mobile şi imobile aparținând celor 4 suspecti asupra cărora s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului, respectiv asupra a 3 imobile și 14 autoturisme.
Prejudiciul estimat în cauză este de 11.794.040 lei”, au anunțat procurorii, în urmă cu puțin timp.