O firmă de apartament, cu un singur angajat, din Sectorul 4, specializată în vânzări de carburanți, a intrat în vizorul primarului Sectorului 5 al Capitalei, care a decis să o cheme în instanță.

Cristian Popescu Piedone a deschis procesul la finele lunii trecute, în calitate de primar al Sectorului 5, în cererea de chemare în judecată invocând faptul că societatea comercială reclamată nu ar fi respectat prevederile legale. Astăzi a avut loc primul termen, administrativ, în cadrul căruia magistrații analizează probele depuse la dosar, urmând să dispună unele măsuri, dacă acestea se impun.

Firma dată în judecată de Piedone are un trecut extrem de interesant. Aceasta are sediul social într-un apartament din Sectorul 4, unde, conform documentelor, există zeci de firme, unele dintre ele fiind datoare la stat, după cum rezultă din documentul de mai jos, emis de ANAF în urmă cu o săptămână.

https://static.anaf.ro/static/1/Bucuresti/20240229074019_anunt_s4_3351891.pdf

Societatea comercială dată în judecată de Piedone nu are datorii la stat, însă, deși are o cifră de afaceri impresionantă și un singur angajat, a declarat profituri modice. Semn că nu este profitabil să vinzi carburanți în valoare de sute de mii de euro.

Societatea a mai fost în fața judecătorilor, într-un dosar cu ANAF și într-un dosar în care un creditor a cerut ca aceasta să fie executată silit, fiindcă refuza să achite o datorie.