Poliția Locală Sector 5 este acuzată de fapte grave, după ce a amendat o persoană care parcase în incinta Kaufland Vulcan (Sebastian) pe locul destinat persoanelor cu dizabilități, având pe bord ecusonul ce îi permitea acest lucru. Ca să justifice abuzul, Poliția Locală a măsluit probe și a inventat „legitimări”, iar de la agentul din stradă până la liderul suprem, au mințit cu toții, în încercarea de a mușamaliza fapta.

Uniți în gânduri și-n simțiri

Fapta, care în prezent este judecată de magistrații de la Sectorul 5 și, de mâine, va fi anchetată de Parchet, are niște elemente extrem de interesante, iar Yeet.ro va publica, atunci când va fi posibil, toate documentele care demonstrează abuzurile polițiștilor cu veleități de bombardieri. Fals în acte și abuz în serviciu – sunt doar două dintre acuzațiile lansate la adresa Poliției Locale Sector 5, iar documentele semnate de cei din Primăria Sectorului 5, începând cu agentul constatator până la cei din vârful instituției, arată că funcționarii publici sunt capabili de multe, pentru a-i salva pe membrii organizației.

Amenda buclucașă

Concret: un șofer care a parcat în incinta Kaufland – Sebastian, anul trecut, pe 10 noiembrie, s-a trezit cu o amendă din partea Poliției Locale Sector 5, pe motiv că nu ar fi afișat pe parbriz ecusonul care îi acorda acest drept.
Persoana amendată i-a dat în judecată pe funcționarii publici, acuzându-i de abuz și cerând ca respectivii să demonstreze că ea a fost la volan (mașina fiind înmatriculată pe un alt nume și fiind scutită de impozit, pentru că este vorba despre o persoană cu handicap). În plus, persoana amendată a solicitat ca Poliția Locală Sector 5 să prezinte planșele foto realizate cu bordul mașinii, cu ocazia constatării de la fața locului. De asemenea, în cererea de chemare în judecată, persoana sancționară a atașat fotografii din care rezulta clar că în permanență are ecusonul afișat pe bordul autoturismului.

Știau că mașina este a unei persoane cu handicap, dar tot au dat amendă

În Întâmpinarea trimisă la tribunal polițiștii susțin că au aplicat sancțiunea după ce au verificat autoturismul în baza de date – unde autoturismul figurează ca fiind scutit de impozit, pentru că aparține unei persoane cu handicap. Și, deși știau acest lucru, tot au aplicat amenda. Fapt ce demonstrează, fără dubii, că indivizii cu pretenții de oameni ai legii au aplicat-o în mod abuziv, fiindcă așa „a vrut mușchii lor”. Și fiindcă știau că șefii îi vor apăra și vor mușamaliza abuzul.

Aceasta e singura probă a Poliției Locale Sector 5

După ce persoana amendată ilegal a cerut în instanță ca Poliția Locală Sector 5 să demonstreze că a fost ea la volan și că nu avea ecusonul pe „partea din față a autoturismului”, cum prevede legea, indivizii cu epoleți au atașat la dosar imaginea de mai jos. Imagine care, în opinia lor, demonstrează că mașina nu avea ecuson.
Deși ecusonul nu se aplică pe toba de eșapament, ci pe bord – fapt pe care persoana sancționată ilegal l-a explicat și în cererea de chemare în judecată.

Cum respectă ei legea

Comportându-se ca niște dumnezei, agenții care nu au efecutat planșe foto cu bordul mașinii au cerut instanței să fie crezuți pe cuvânt, spunând că nu au alte poze, dar că ei sunt oameni corecți și că respectă întocmai spiritul și litera legii.
Cum respectă legea indivizii care cer instanței să mențină amenda crezându-i pe ei, și nu probele? Constatați în imaginea de mai jos, în care mașina Poliției Locale folosită de agenții care au aplicat amenda ilegală este parcată fix sub indicatorul care îi interzice acest lucru și… pe contrasens!

Mai sus se poate observa cum respectă legea polițiștii locali care au folosit chiar acest autoturism în seara în care a fost aplicată amenda ilegală.

Mincinoși până la capăt

Polițiștii care au cerut instanței fie crezuți pe cuvânt au mințit într-un document oficial, susținând că în timpul serviciului au legitimat mai multe persoane suspecte, printre care și persoana care i-a dat în judecată, contestând amenda aplicată ilegal.

Cum au legitimat polițiștii persoana amendată la ora 20.02, în condițiile în care aceasta se afla în alt loc, la ora indicată? Doar oneștii de la Poliția Locală pot explica! În timp ce agenții susțin că au legitimat persoana la ora 20.02, pe bonul fiscal emis de Kaufland se menționează că acesta a fost tipărit la ora 20.04. Așadar, la ora 20.02, când Poliția Locală „legitima” persoana, aceasta era la casa de marcat. Iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere din incinta magazinului pot confirma acest lucru.

Deși până la mașină nu a făcut mai mult de două minute, persoana sancționată ilegal nu a găsit lângă aceasta niciun polițist care să efectueze planșe foto sau să redacteze vreun proces-verbal.
Fapt ce sugerează că indivizii cu pretenții de oameni ai legii au tras niște poze, din mers, cu mașinile parcate pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități și au aplicat niște amenzi, la întâmplare, fără a verifica dacă autoturismele aveau ecusonul pe bord.

Mai jos, detalii despre cum se efectuează, de fapt, legitimarea invocată, în mod mincinos, de Poliția Sector 5.