Șefii Poliției Locale Sector 5 au făcut scut în jurul agenților care au aplicat ilegal o amendă și, în încercarea de a mușamaliza totul, au decis să-i mintă până și pe judecători.

Deși persoana amendată ilegal explică în cererea de chemare în judecată că ecusonul era aplicat pe bordul autoturismului și că acesta ar trebui să apară în pozele făcute de agenți, Poliția Locală Sector 5 minte instanța, afirmând că reclamantul ar fi recunoscut că a încălcat legea. („Însăși petentul” aparține absolvenților de școli înalte de la Poliția Locală).

Într-un document redactat și semnat de director general al Direcței Juridice, Florina Dragnea, Poliția Locală Sector 5 susține, în mod mincinos, că persoana care a contestat o amendă aplicată ilegal ar fi recunoscut fapta pentru care a fost amendată. (Detalii despre caz, în link-ul de mai jos).

În același document asumat de Primăria Sectorului 5 și semnat de directorul general al Direcției Juridice, Florina Dragnea, se precizează că polițiștii care nu au nicio probă care să le susțină varianta trebuie crezuți pe cuvânt. Asta, deși persoana amendată a solicitat ca Poliția Locală Sector 5 să prezinte măcar o poză. Asta, în condițiile în care agenții au mințit în documente, ba că au legitimat persoana amendată, ba că aceasta nu era la locul evenimentului, ba că martorii oculari nu au vrut să semneze procesul-verbal redactat la ei la sediu, după patru ore.

Întrucât persoana care a contestat amenda aplicată ilegal le-a explicat polițiștilor că mașinile Dacia Logan au bordul în partea din față, nu la toba de eșapament, unde fac ei poze, șefii Poliției Locale Sector 5 s-au simțit luați peste femur și i-au rugat pe judecători „să aibă în vedere atitudinea plină de dispreț a reclamantului față de instituțiile statului”.

Funcționarii cărora li s-a explicat că bordul Loganului e în față s-au supărat în timp cei ei sfidează nu doar legile, ci și bunul simț, dar și instanța, mințind cu un tupeu îngrijorător nu doar în procesele-verbale și în rapoartele de activitate, ci chiar și în documentele trimise judecătorilor.

Documentul în care Poliția Locală Sector 5 minte instanța, afirmând că persoana amendată ar fi recunoscut fapta.


Mai jos, fragmente din cererea de chemare în judecată, în care persoana sancționată contravențional solicită ca Poliția Locală Sector 5 să prezinte măcar o poză cu parbrizul, unde se afla ecusonul, nu doar poza de mai sus, cu portbagajul, care este singura probă administrată de agenții care vor să fie crezuți pe cuvânt.

Polițiștii care au folosit mașina din imagine când au aplicat amenda ilegală susțin că trebuie crezuți pe cuvânt, fiindcă ei respectă legea. Din poză rezultă clar că agenții de la Poliția Locală Sector 5 cunosc foarte bine regulile de circulație și indicatoarele cu săgeți care indică direcția de mers.