În această dimineață, polițiștii și procurorii din Mureș au descins la 60 de adrese, în județele Mureș, Galați, Brașov, Prahova, Alba, Vrancea, Ilfov, Teleorman, Suceava, Iași, Botoșani, Timiș, Sălaj, Satu Mare, Bihor, precum și în municipiul București, într-un dosar de evaziune, cu un prejudiciu de 750.000 de lei.

„Acțiunea are loc în cadrul unui dosar de urmărire penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. În fapt, s-a reținut că, în perioada 1 ianuarie 2015 – 31 august 2019, o societate comercială, din județul Mureș, ar fi înregistrat pe conturile de cheltuieli facturi fără conținut economic real, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA. Prejudiciul cauzat bugetului statului este estimat, până în prezent, la 750.000 de lei.

A fost dispusă audierea unor persoane din județele Cluj, Dolj, Mehedinți, Călărași și Giurgiu. Acțiunea este desfășurată cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectoratelor de poliție județene Galați, Brașov, Prahova, Alba,  Vrancea, Ilfov, Teleorman, Suceava, Iași, Botoșani, Timiș, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Cluj, Dolj, Mehedinți, Călărași și Giurgiu”, a precizat Poliția Română.