Procurorii DIICOT au reținut doi traficanți de droguri, chiar în momentul în care aceștia ridicau „marfa” adusă în țară, din Spania, printr-o firmă de curierat.

„La data de 07.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea pe o durată de 24 de ore a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de de trafic de droguri de risc și complicitate la introducerea în țară de droguri de risc, fără drept.
Măsurile au fost luate după, inculpații au fost prinși în flagrant, succesiv, pe raza municipiului Ploiești și a județului Dâmbovița, în timp ce ridicau colete, trimise din Spania prin intermediul unei firme de curierat, în care se aflau ascunse cantitățile de 9 și respectiv 8,15 kilograme canabis, destinate comercializării.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate înscrisuri de interes pentru cauză, suma de 18.000 euro, o cantitate de canabis, precum și alte mijloace de probă.
La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”, a precizat DIICOT.