Dacian Cioloș i-a dat întâlnire lui Florin Roman, la tribunal, într-un dosar în care a cerut ca acesta să-i înapoieze niște bani.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, procesul deschis de Dacian Cioloș are ca obiect „cerere valoare redusă”, care se aplică atunci când „valoarea cererii, fără a se lua în considerare dobânzile, cheltuielile de judecată şi alte venituri accesorii, nu depăşeşte suma de 10.000 lei la data sesizării instanţei”.

Florin-Claudiu Roman (n. 22 aprilie 1974 , Alba Iulia, Alba, România) este un deputat român, ales în 2016, respectiv 2020. Între 25 noiembrie-15 decembrie 2021 a fost Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării în Guvernul Nicolae Ciucă. Florin Roman și-a dat demisia în urma unor acuzații de plagiat.


În plin scandal al plagiatului, Cioloș afirma că ministrul Florin Roman „se dovedește a fi un impostor mărunt cu tot CV falsificat”.


„Îi cer domnului prim-ministru Ciucă să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman, care se dovedește a fi un impostor mărunt, cu tot CV-ul falsificat. Felicitări ziariștilor de la Libertatea, care au descoperit că domnul Roman nu are nici licența trecută în CV la Universitatea „Babeș-Bolyai”, după ce au descoperit că nici vreo carte nu a scris și a și plagiat ordinar lucrarea de master.Domnule Ciucă, cu fiecare secundă cu care îl mențineți în post, Florin Roman compromite iremediabil funcția de ministru al Cercetării. Compromite ideea de meritocrație și competență pentru orice tânăr care și-a făcut studiile cu trudă, pentru orice cetățean normal din această țară care nu a fentat școala. Dați-l afară!”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.