Diana Șoșoacă a rămas fără permis, fiindcă gonea prin localitate cu 110 km/h într-o zonă în care viteza maximă admisă era de 40 km/h și, cu toate că, recent, în fața polițiștilor din Italia sa comportat ca o școlăriță scoasă la tablă, pe agenții din România i-a făcut cu ou și cu oțet.

Sindicatul Europol, conform căruia în România există peste 500.000 de cetățeni care suferă de diferite tulburări psihologice, fără a fi diagnosticați și fără a beneficia de tratament adecvat, după întâlnirea cu Diana Șoșoacă, agenții ar trebui să beneficieze de spor de stres.
„Când va mai întreba cineva de ce trebuie polițiștii să primească spor de suprasolicitare neuropsihică, dați play la clipul cu Șoșoacă, filmat în momentul în care este depistată că încalcă regimul legal de viteză. Dincolo de ridicolul situației și de lecțiile juridice date de Șoșoacă, cu ia uite, a scris peste linia trasă… e fals, e important să vorbim din nou despre inegalitatea raporturilor juridice dintre polițist și cel care îl jignește.

Astăzi, dacă un cetățean înjură un polițist, fapta este considerată contravenție și poate fi sancționată cu amendă între 200 – 1000 lei, dar dacă un polițist rostește exact aceleași expresii jignitoare, este faptă penală de purtare abuzivă și se pedepsește cu închisoare între 1 – 6 luni. Felicitări colegilor pentru remarcabila stăpânire de sine și pentru că au demonstrat încă o dată că aplică legea independent de poziția socială, profesie sau de cât de tare zbiară”, spun sindicaliștii”, este mesajul sindicatului Europol.