Procurorii, polițiștii și jandarmii au descoperit un adevărat arsenal ascuns într-o cameră secretă de pe stadioul Rapid: puști și pistoale (arme cu muniție letală, de război), dispozitive pirotehnice și combinezoane negre, folosite de mai mulți membri ai galeriei, care sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat. În dosar, președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost săltat de mascați și audiat de procurori, fiind suspectat de complicitate.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente, cu sprijinul lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și a echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei, au efectuat în cursul zilei de azi, 14.03.2024, un număr de 19 percheziţii domiciliare în mun. București și județele Ilfov, Prahova și Iași, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. (1) și (3) Cod penal, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explosive, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. (1) Cod penal și distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) Cod penal.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 17 suspecți, persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. (1) și (3) Cod penal, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explosive, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. (1) Cod penal și distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) Cod penal.

În fapt, s-a reținut că în cursul anului 2023 pe raza mun. București s-a constituit un grup infracțional organizat la care au aderat mai multe persoane și care avea drept scop introducerea și folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal, în timpul desfășurării meciurilor, tulburarea ordinii și liniștii publice prin violențe asupra bunurilor și distrugerea suprafeței de joc prin folosirea materialele pirotehnice, producându-se degradarea gazonului prin explozia materialelor pirotehnice, punând în pericol integritatea fizică a altor persoane (copii de mingi, stewarzi, jucători de fotbal, pompieri, reporteri ș.a.)

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate mai multe materiale pirotehnice, arme de foc letale, arme albe și sume de bani”, au precizat procurorii.