Cântăreţul de manele Florin Salam a fost reţinut de polițiști, el fiind anchetat într-un dosar de înşelăciune, după ce ar fi luat peste 18.000 de euro în avans de la trei persoane pentru a cânta la evenimente la care în final nu s-a mai dus.

Potrivit Hotnews.ro, poliţiştii bucureşteni au făcut percheziţii la locuinţa manelistului. „Astăzi, 14 martie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 2 Poliţie pun în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune, prejudiciul fiind de aproximativ 18.000 de euro”, a anunţat Poliţia Capitalei, conform site-ului de ştiri. Până acum, din cercetări s-a stabilit că Salam ar fi săvârşit faptele în complicitate cu alţi doi bărbaţi. În acest dosar, Florin Salam ar fi fost reclamat de trei persoane din Ploieşti, Dolj şi Argeş.

Poliţia Capitalei a mai anunţat şi că în cazul celor trei plângeri, persoanele în cauză au sesizat că „ar fi plătit anumite sume unui bărbat, pentru prestarea unor servicii muzicale, însă acesta nu şi-ar fi onorat înţelegerile şi nici n-ar fi restituit banii primiţi”. Plângerile au fost depuse în zilele de 12 aprilie 2023, 16 ianuarie 2024 şi 21 februarie 2024.
Prima dintre ele arată că „în cursul zilei de 21 iulie 2020, în timp ce se afla în incinta unui restaurant din Sectorul 1, în urma unei înţelegeri verbale cu o persoană, aceasta i-ar fi plătit bărbatului, cu titlu de avans, 3.000 de euro pentru prestarea unui program muzical, în vara anului 2021, la o petrecere. Ulterior, bănuitul nu şi-a respectat promisiunea şi nu i-ar fi returnat persoanei vătămate suma încasată”, scrie Hotnews.ro.

Cea de-a doua acuzaţie face referire la o întâmplare care a avut loc în 28 ianuarie 2023. Atunci „o altă persoană ar fi mers la locuinţa bărbatului, iar în urma unei înţelegeri verbale, i-ar fi plătit acestuia, cu titlu de avans, 10.000 de euro pentru a presta servicii muzicale în data de 13 august 2023, însă în seara respectivă, bărbatul nu s-ar fi prezentat şi nici nu a returnat banii persoanei vătămate”, este acuzaţia.

Cea din urmă face referire la un caz similar care s-ar fi petrecut în 14 mai 2023, când „una dintre persoanele vătămate ar fi mers la locuinţa bănuitului, iar în urma unei înţelegeri verbale, i-ar fi plătit acestuia cu titlu de avans 25.500 de lei, pentru a presta servicii muzicale, în data de 29 septembrie 2023, însă bărbatul nu s-ar fi prezentat şi, ulterior, nici nu ar fi restituit banii primiţi”.