Mașină a Poliției Locale Sector 5, cu volan pe stânga, care se află în București, nu la Londra

Poliția Locală Sector 5 lovește din nou: conform documentelor oficiale, a ajutat un infractor să scape de pușcărie, refuzând să anunțe Brigada Rutieră că a legitimat și amendat un individ care șofa fără permis – individ condamnat definitiv și aflat în perioada de supraveghere.

Noi detalii incredibile ies la iveală în cazul polițiștilor locali din Sectorul 5 al Capitalei care au amendat o persoană fiindcă a parcat pe locul destinat persoanelor cu dizabilități din incinta Kaufland Vulcan (Sebastian), deși aceasta avea afișat pe bordul autoturismului ecusonul care îi oferea acest drept.
DETALII, ÎN ARTICOLELE DE MAI JOS.

În aceeași seară, aceiași polițiști au ajutat un infractor să scape de pușcărie, prin faptul că au refuzat să informeze Poliția Rutieră că au legitimat un „șofer” fără permis, deși aveau această obligație, conform legii.

Legitimat, identificat și amendat

Conform documentelor emise de Poliția Locală Sector 5, printre șoferii sancționați pentru că au parcat neregulamentar în seara cu pricina s-ar fi aflat și un anume T.A.M., individ care, după cum susțin șefii Poliției Locale Sector 5 în documentele oficiale, ar fi fost legitimat, identificat, amendat și lăsat să plece. Asta, deși T.A.M. nu poseda permis de conducere!

Din documentele oficiale reiese că individul lăsat de agenții de la Poliția Locală Sector 5 să circule pe drumurile publice a fost condamnat la un an de închisoare, pentru… conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere!

De altfel, se pare că și agenții de la Poliția Locală Sector 5 au niște probleme când vine vorba despre Codul Rutier. După cum rezultă din imaginile de mai jos, cei care amendează tembeli care nu respectă legea circulă fix ca cei sancționați: șofează pe contrasens, parchează sub indicatoarele ce interzic acest lucru, staționează pe sens opus, la doi pași de linia continuă…
Culmea, una dintre mașini este chiar a agenților care au salvat un infractor de la pușcărie.

Mașină a Poliției Locale Sector 5, cu volan pe stânga, care se află în București, nu la Londra

Condamnat definitiv

Conform portalului instanțelor de judecată, infractorul ajutat de Poliția Locală Sector 5 să se plimbe cu mașina prin oraș este și în prezent în perioada de supraveghere, pedeapsa cu amânare având un termen de încercare de doi ani, adică nu ar fi trebuit să comită nicio infracțiune în perioada 19.10.2022 – 19.10.2024.
„Fără acord de recunoaştere. Solutia pe scurt: In baza art.335 al.1 Cp aplică inculpatului T. A. M. pedeapsa de 1 an închisoare. In baza art. 83 Cp dispune amânarea aplicării pedepsei pe 2 ani termen de supraveghere, sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Bucureşti. In baza art. 85 Cp pune în vedere inculpatului: a- să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti la datele fixate de acesta b-să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa c-să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile precum şi întoarcerea d-să comunice schimbarea locului de muncă; -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă. In baza art.85 al.2 lit.b Cp pune în vedere inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la Administraţia Domeniului Public-Administraţia Publică Locală Sector 2 sau Administraţia Domeniului Public-Administraţia Publică Locală Sector 6 Pune în vedere inculpatului disp.art.88 Cp şi art.582 Cpp. Cu apel în 10 zile de la comunicare. In baza art.274 Cpp obligă inculpatul la 1500 lei cheltuieli judiciare statului. Pronunţată în şedinţă publică azi 19.10.2022”, este hotărârea rămasă definitivă, prin neapelare.

„Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”, este articolul de lege în baza căruia a fost condamnat individul lăsat de Poliția Locală Sector 5 să conducă pe drumurile publice.

De ce au ales agenții de la Poliția Locală Sector 5 să îl ierte pe infractor? Nu se știe! Cert este, însă, că, potrivit propriilor declarații, cei doi agenți constatatori au efectuat verificări temeinice cu privire la conducătorii auto amendați înainte de a aplica sancțiunile și i-au legitimat – fapt confirmat de documente.
Fiindcă infractorul apare pe lista persoanelor LEGITIMATE în seara respectivă.
Așadar, după legitimare și verificarea documentelor, polițiștii locali au știut că infractorul identificat și sancționat nu avea voie să conducă.
Însă, din motive pe care doar ei le cunosc, nu au anunțat Brigada Rutieră, salvându-l, astfel, pe respectivul de la un nou dosar penal și, implicit, de la pușcărie, pentru că a încălcat termenii condamnării cu amânarea pedepsei.

Brigada Rutieră – sesizare din oficiu, polițiștii locali – martori-cheie!

În mod normal, Brigada Rutieră ar trebui să se sesizeze din oficiu și, cum polițiștii locali din Sectorul 5 susțin că l-au legitimat pe individ și că au dovezi că acesta a condus un autoturism în seara respectivă, cazul este ca și rezolvat.
Mai ales că polițiștii locali de la Sectorul 5 pot fi considerați cei mai buni martori în dosarul penal, în condițiile în care, după cum rezultă din documentul de mai jos, ei reprezintă legea și nu și-ar permite să mintă, pentru a-l proteja pe infractor.
Iar în baza probelor deținute de Poliția Locală Sector 5, procurorii îl pot trimite în spatele gratiilor pe individ.