Poliția Română este în centrul unui scandal de proporții, după ce pe Facebook a fost postată o înregistrare în care fostul procuror DNA Eugen Stoina povestește cum i-au mușamalizat agenții de circulație din Sibiu un dosar, după ce el a comis un accident, băut la volan.

Culmea, în timp ce mușamalizează dosarele procurorilor bețivi, Poliția Română se laudă că duce un adevărat război împotriva șoferilor care conduc sub influența drogurilor sau a alcoolului.Înregistrarea audio a fost publicată de Marian Răduinea și este însoțită de următorul mesaj:

„Procurorul Stoina Eugen a condus băut, a lovit doua autovehicule si nu a fost testat pentru stabilirea alcoolemiei!
Șeful IPJ Sibiu, „acuzat” că a fost băiat bun, l-a protejat bine prin inacțiunile sau acțiunile sale!
Ieri, in jurul orelor 13:15, un apel la 112 anunța un eveniment rutier pe B-dul M. Viteazu din Sibiu, iar unul dintre conducatorii auto ar fi fost sub influenta alcoolului.
La fața locului a sosit un echipaj de politie rutiera, care l-a transportat la sediul Biroului Rutier pe dl. procuror Stoina, cel vinovat de producerea acestui accident rutier soldat cu pagube materiale (tamponare). Acolo „i s-a sugerat” sa nu efectueze testarea pentru alcool și să vină în termenul legal de 24 de ore! Procurorul „s-a conformat”, a venit azi, dar nici azi nu a fost testat cu aparatul etilometru, probabil a suflat altcineva in acel aparat sau nu s-a mai mentionat nicio testare! Nici măcar declarația de tamponare nu a fost scrisă de el, a semnat-o si a plecat. Abia azi, in jurul orelor 19:00, a fost cautat la domiciliu, unde a primit copia procesului-verbal si autorizatia de reparatie! Cam așa se procedează la Poliția Sibiu, nu oricine răspunde în fața legii.
Dl. procuror a mai trecut printr-o situatie asemenetoare atunci când activa la DNA- Structura Centrală. Si seful IPJ Sibiu a mai avut episoade similare, când l-a lasat pe seful SRI Sibiu sa plece acasa de la un accident rutier, desi era băut! Exista oare ceva mai grav? Da! O sa vedeti zilele urmatoare cum politistul care i-ar fi scris declaratia azi, face ce vrea in timpul serviciului!
PS: jumatatea din poza are o semnificatie aparte, o sa vedeti zilele urmatoare alte fapte mult mai grave!
Sa vedem ce parere are ministrul Cătălin Predoiu, asta nu vede prea des la Netflix!”

https://www.facebook.com/marian.raduinea.1

După apariția înregistrării, IPJ Sibiu a anunțat că a fost declanșată o anchetă internă. „Având în vedere informaţiile apărute în social media referitor la modul de protocolare de către poliţiştii rutieri a unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu a fost declanşată o anchetă internă în vederea verificării tuturor aspectelor incidente acestui caz, urmând ca în funcţie de rezultat să fie dispuse măsurile legale în consecinţă”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

În 2018, Eugen Stoina a fost revocat din funcţia de procuror DNA, fiind acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi a produs un accident rutier în Bucureşti, iar în urma impactului nu au rezultat victime care să fie spitalizate. Atunci, DNA preciza, printr-un comunicat de presă, că în ziua producerii accidentului Stoina se afla în concediul legal de odihnă