„Pentru unii – mumă, pentru alții – ciumă”, este o zicală din bătrâni care se potrivește mănușă în cazul Poliției Locale Sector 5. Structura din cadrul Primăriei Sector 5 care a amendat o persoană fiindcă a parcat legal, având ecusonul special pe bord, pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități, a aprobat ocuparea parcării respective de rulotele/containerele unor afaceriști mărinimoși care… nu dețin ecusoane emise de DGASPC!

Poliția Locală Sector 5, care a amendat o persoană parcată pe locul special amenajat (foto sus) având pe bordul mașinii ecuson pentru persoană cu dizabilități, în incinta Kaufland Vulcan (Sebastian) a făcut loc unor afaceriști aflați la început de drum, care, pentru a promova produsele, oferă cu generozitate trecătorilor „o ciorbă gratis”. Și unora ca ajustează hainele, pentru a se mula pe client.

După ce au amendat doar „fraierii” cu mașini ieftine, ca să elibereze locurile ocupate legal, („șmecherii” cu Mercedes-uri, BMW-uri și alte „OZN”-uri de sute de mii de euro parchează fără probleme pe aceleași locuri, fără ca aceștia să fie sancționați de Poliția Locală Sector 5), locurile destinate persoanelor cu dizabilități au fost ocupate, brusc, de niște afaceriști.

Astfel, după ce i-au izgonit pe cei cu handicap, în zona în care parcase persoana cu dizabilități amendată ilegal au răsărit, brusc, niște rulote care ocupă și în prezent jumătate din locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap.

Cum reușesc afaceriștii aflați la început de drum, cu dare de mână, care împart gratuit ciorbe prin parcare, să nu fie amendați sau izgoniți de pe locurile semnalizate și marcate cu „Parcare pentru persoane cu dizabilități”? Doar Poliția Locală a Sectorului 5, care respectă legea, știe!

Persoana amendată ilegal a sesizat Poliția Locală Sector 5 cu privire la bizareria de mai sus, cu „ciorbăria cu dizabilități”, iar dispecera de serviciu s-a arătat uimită, susținând că îi va anunța pe colegii ei, aflați pe teren. Evident, nu s-a întâmplat nimic. Fiindcă „ciorba gratis” e mai importantă decât persoana cu handicap căreia îi sunt furați banii de la gură de „oamenii legii”.

Zilele trecute, într-o altă parcare (foto sus) , la magazinul Lidl situat la o arucătură de băț de sediul Poliției Locale Sector 5, se afla, zilele trecute, parcat acest bolid pe locul destinat persoanelor cu dizabilități. Întrucât mașina nu avea afișat pe bord ecusonul, persoana amendată ilegal de polițiștii Sectorului 5 a întrebat o persoană din conducerea magazinului de ce nu sesizează Poliția Locală, pentru luarea măsurilor legale.

Ea n-a mai sunat, fiindcă s-a lămurit cum stă treaba, după ce a apelat în cazul rulotelor…
Iar răspunsul angajatului Lidl a fost halucinant: „I-am tot chemat, dar nu vin! Au zis să nu mai sunăm, fiindcă ei nu se deplasează pentru așa ceva”.

Minciuna + Poliția Locală Sector 5 = Love

Reamintim că un șofer care a parcat în incinta Kaufland Vulcan – Sebastian la finele anului trecut, s-a trezit cu o amendă din partea Poliției Locale Sector 5, pe motiv că nu ar fi afișat pe parbriz ecusonul care îi acorda acest drept. (detalii, în articolul de mai jos)

Persoana amendată i-a dat în judecată pe funcționarii publici, acuzându-i că nu pot dovedi nici faptul că el a fost la volan (mașina fiind înmatriculată pe un alt nume și fiind scutită de impozit, pentru că este vorba despre o persoană cu handicap), nici faptul că nu ar fi avut ecusonul aplicat pe bord. În plus, în cererea de chemare în judecată, pesoana respectivă a atașat fotografii din care rezulta clar că în permanență are ecusonul afișat pe bordul autoturismului.

După ce persoana amendată ilegal a cerut în instanță ca Poliția Locală Sector 5 să demonstreze că a fost ea la volan și că nu avea ecusonul pe „partea din față a autoturismului”, cum prevede legea, indivizii cu epoleți au atașat la dosar imaginea de mai jos. Imagine care, în opinia lor, demonstrează că mașina nu avea ecuson. Deși ecusonul nu se aplică pe toba de eșapament, ci pe bord, după cum le-a explicat persoana sancționată și în cererea de chemare în judecată.

Cum respectă ei legea

Comportându-se ca niște dumnezei, agenții care nu au efecutat planșe foto cu bordul mașinii au cerut instanței să fie crezuți pe cuvânt, spunând apăsat că ei sunt oameni ai legii și respectă întocmai spiritul și litera legii. Cum respectă legea indivizii care cer instanței să mențină amenda crezându-i pe ei, și nu probele? Constatați în imaginea de mai jos, în care mașina Poliției Locale folosită de agenții care susțin că respectă legea este parcată fix sub indicatorul care îi interzice acest lucru și… pe contrasens!

Așa respectă legea polițiștii locali care au folosit chiar acest autoturism în seara în care a fost aplicată amenda ilegală.

Mașină a Poliției Locale Sector 5, cu volan pe stânga, care se află în București, nu la Londra

Mincinoși până la capăt

Polițiștii care au cerut instanței să-i creadă pe cuvânt au mințit într-un document oficial, susținând că în timpul serviciului au legitimat mai multe persoane, printre care și persoana care i-a dat în judecată. Mai mult, în Întâmpinarea transmisă instanței, Poliția Locală Sector 5 a mințit, afirmând că persoana sancționată ar fi recunoscut că nu a avut ecusonul special pe bordul mașinii, cu toate că fix asta acuza în cererea de chemare în judecată persoana amendată ilegal: că a primit sancțiunea, în baza unei fotografii cu portbagajul autoturismului, în condițiile în care pe bord era afișat ecusonul! Iar cei care mint cu un tupeu îngrijorător în documente vor să fie crezuți pe cuvânt de judecători, invocând faptul că ei sunt oamenii legii…

Cum au legitimat polițiștii persoana amendată la ora 20.02, în condițiile în care aceasta se afla în alt loc, la ora indicată? Doar oneștii de la Poliția Locală pot explica! În timp ce agenții susțin că au legitimat persoana la ora 20.02, pe bonul fiscal emis de Kaufland se menționează că acesta a fost tipărit la ora 20.04. Așadar, la ora 20.02, persoana „legitimată” era la casa de marcat. Deși până la mașină nu a făcut mai mult de două minute, persoana sancționată ilegal nu a găsit lângă mașina sa niciun polițist care să efectueze planșe foto sau să redacteze un proces-verbal.

Fapt ce sugerează că indivizii cu pretenții de oameni ai legii au făcut niște poze, din mers, cu mașinile parcate pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități și au aplicat niște amenzi, la întâmplare, fără a verifica dacă autoturismele aveau ecusonul pe bord.