Fiica primarului Cristian Popescu Piedone se poate considera cea mai norocoasă fată din Sectoarele 4 și 5: fostă secretară la o firmă de salubritate, a ajuns consiliera edilului Daniel Băluță, în locul soțului ei. Soț care, acum, se ocupă de vânzarea spațiilor comerciale din sectorul socrului Piedone și care aduce în casă sume fabuloase, din câștiguri la pariuri!

Ana Maria Popescu-Șerban, care, din motive necunoscute, susține în declarația de avere că inițiala tatălui ei este „A.”, deși mai jos recunoaște că este sora lui Vlad Popescu Piedone, al cărui tată are inițiala „C.” (de la Cristian), se poate considera cea mai norocoasă fată din Sectoarele 4 și 5.

Conform propriilor declarații de avere, până în anul 2021 fiica lui Piedone a muncit ca secretară, la o firmă de salubritate, în timp ce soțul ei, Andrei Șerban, a muncit la o societate cu același profil, ca referent, apoi a prins un loc la cabinetul primarului Sectorului 4, fiind consilierul lui Daniel Băluță.


În 2020, Andrei Șerban și Ana Maria Popescu s-au căsătorit și, potrivit documentelor, au câștigat 15.000 de euro din darurile de la nuntă.


În 2021, fata lui Piedone a fost angajată la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Sector 4, unde nu a stat foarte mult, pentru că a plecat în concediu de maternitate.

În 2022, în timp ce era în concediul postnatal, tânăra mămică a făcut un botez restrâns, cu doar câteva persoane, ocazie cu care a primit la căciulița fetiței 46.000 de euro. Adică de trei ori mai mult decât la nuntă.

Captură redactia.ro

După concediul postnatal, pe 29 septembrie 2023, fata lui Piedone a revenit la serviciu, la Evidența Persoanelor Sector 4, însă n-a lucrat acolo nici o săptămână, fiindcă a devenit consiliera edilului Daniel Băluță.

Conform site-ului oficial al Primăriei Sectorului 4, în perioada respectivă nu au fost organizate concursuri pentru ocuparea unei funcții publice, nici măcar pentru promovarea din sursă internă.

Făcând abstracție de ce zice site-ul oficial, un lucru este cert: fiica lui Piedone a ajuns consiliera lui Băluță, care, pe vremuri, era mâna dreaptă a lui Piedone.

Și, pentru că este extrem de norocoasă, fata lui Piedone se trezește, anual, cu zeci de mii de lei în bugetul familiei, grație soțului ei, care câștigă periodic la jocuri de noroc.

Pe lângă veniturile din jocurile de noroc, ginerele lui Piedone (foto jos) are și niște venituri stabile, grație funcțiilor pe care le deține la Primăria Sectorului 5, după ce a plecat de la cabinetul lui Daniel Băluță.

De altfel, una dintre funcțiile deținute de ginerele său i-a adus, recent, niște necazuri, edilului Piedone.

Luna trecută, Agenția Națională de Integritate l-a acuzat pe primarul Sectorului 5 că și-a numit ginerele la Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale, funcție pentru care respectivul a primit peste 100.000 de lei. Referitor la aceste acuzații, Piedone a declarat că dosarul este unul politic și că își va căuta dreptatea în instanță.

Comunicatul ANI:

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 3 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:

POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, Primarul Sectorului 5, BucureștiCONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 RON. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019.