Interlopul Reganster Crețu – zis Jack, din clanul Gruia, care a fost prins cumpărând o mitralieră Uzi și mai multe cartușe calibrul 7,62 mm – a comis fapta cu ajutorul judecătorilor, care au considerat că traficantul de droguri condamnat la 11 ani de pușcărie nu trebuie să stea nici măcar sub control judiciar.

Interlopul condamnat la 11 ani și două luni, pentru trafic de droguri de mare risc, a stat o perioadă în arest, însă judecătorii de la Tribunalul București și de la Curtea de Apel București au decis ca acesta să aștepte sentința definitivă în libertate. Așa că au anulat toate măsurile preventive, inclusiv controlul judiciar, oferindu-i infractorului ocazia să fugă din țară.

Procurorii DIICOT au contestat hotărârea, însă și instanța superioară a considerat că traficantul de droguri care conducea mașini fără a deține permis trebuie să stea liber printre contribuabilii, pentru a le oferi copiilor acestora moarte la pliculeț.

Astfel, cu ajutorul judecătorilor care l-au lăsat liber, Jack a intrat în legătură cu un alt infractor periculos: Sorin Vasile Petrică – individ salvat de DIICOT de la un dosar de deținere de droguri.

Deși DIICOT i-au clasat acestuia dosarul, pe motiv că drogurile erau deținute pentru consum propriu, Sorin Vasile Petrică a fost condamnat în alte dosare: în două pentru că a condus fără permis și în unul pentru că a circulat cu o mașină cu numere false.

În timp ce era căutat pentru a executa o pedeapsă, consumatorul de droguri care șofa pe drumurile publice o mașină cu numere false a decis să facă câteva sute de euro, din vânzarea unei mitraliere.
Petrică ținea ascunsă în pivniță o mitralieră Uzi „moștenită” de la bunicul lui, iar pentru arma deținută ilegal și mai multe cartușe cu muniție letală i-ar fi cerut lui Jack, conform Gândul, 600 de euro.

În condițiile în care liderul clanului Gruia a fost lăsat în libertate până la o sentință definitivă, deși a primit 11 ani în primă instanță, este greu de crezul că magistrații îl vor deranja pe traficantul de droguri cu vreo măsură preventivă pentru un fapt atât de banal: că a vrut să cumpere o mitralieră.