Dan Ilie Morega, fost deputat și fost prefect de Gorj, a fost prins, pentru a șasea oară, fără permis la volan. Supărat pe presă, a agresat o jurnalistă și a amenințat-o, iar victima a depus plângere penală.

Cercetat penal în cinci dosare penale fiindcă a condus fără permis, Dan Ilie Morega a urcat din nou la volan și a comis un accident, așa că s-a ales cu un nou dosar. În urmă cu puțin timp, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a sesizat instanța, cu propunerea de înlocuire a controlului judiciar cu o măsură preventivă privativă de libertate: fie arest la domiciliu, fie arest preventiv.

Supărat pe reporterii care au relatat că a comis un accident în timp ce șofa fără permis, fostul politician a agresat o jurnalistă, care a formulat împotriva respectivului o plângere penală, pentru loviri și alte violențe.

Procurorii de la Parchetului Sectorului 1 i-au impus lui Morega să conducă vehicule, după deschiderea celui de-al cincilea dosar, când respectivul a fost fotogtafiat în București.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de un inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin. (2) Cod Penal.

Urmare apariției în presă a unui articol publicat pe site-ul ViațaGorjului.Ro, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere s-au sesizat din oficiu cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, prev. de art. 335 alin. (2) C.pen., întrucât din fotografia care a însoțit articolul au rezultat indicii cu privire la faptul că o persoană de gen masculin a condus un autoturism pe raza sectorului 1 București având permisul de conducere retras.

Din probele administrate în cauză a rezultat că la data de 10.03.2024, în intervalul orar 12:00 – 13:00, inculpatul a condus un autovehicul pe drumurile publice, fiind identificat în jurul orelor 12:00 pe Șos. Pavel D. Kiseleff, unde a oprit autovehiculul pentru aproximativ 1 – 2 minute în fața Ambasadei Rusiei de pe Șos. Pavel D. Kiseleff nr. 6, după care și-a continuat deplasarea către Piața Victoriei, iar în jurul orelor 12:46 a condus pe Bd. Lascăr Catargiu, din direcția Piața Universității către Piața Romană. În Piața Romană a efectuat virajul stânga pe Bd. Dacia, unde a oprit în fața Hotelului Duke până la ora 13:00, continuându-și deplasarea pe Bd. Dacia către Calea Victoriei.

Din cercetările efectuate a rezultat că la data de 06.02.2024, din Dispoziția Șefului Serviciului Rutier Gorj cu nr. 180616, inculpatului i-a fost retras permisul de conducere pe motive medicale.

Raportat la modul și circumstanțele concrete de comitere a infracțiunii, procurorul a reținut că inculpatul a dat dovadă de un vădit dezinteres față de pericolul pe care îl generează prin conduita sa pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, conducând autovehiculul pe artere principale de circulație într-un interval orar în care traficul este în plină desfășurare, respectiv 12:00 – 13:00, având permisul de conducere retras din motive medicale.

Procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, inculpatul având, printre altele, obligația să nu conducă autovehicule pe drumurile publice, în contextul în care persoana în cauză este cercetată pentru fapte similare în alte dosare penale înregistrate la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Tg. Jiu și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă.

Inculpatului i s-a atras atenţia asupra faptului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, precizau procurorii, la momentul respectiv.