Yeet.ro prezintă înregistrări șocante, care aruncă în aer Poliția și Parchetul, instituții care sunt acuzate că au fabricat un dosar pentru a-l aresta, cu ajutorul judecătorilor, pe un bărbat care a refuzat să vândă pe un preț de nimic un apartament situat în cartierul Cotroceni unui rechin imobiliar din Sectorul 5 al Capitalei.

Iritați de faptul că proprietarul unui imobil din Cotroceni a formulat mai multe plângeri împotriva lor, acuzându-i că protejează mafia imobiliară, polițiștii și procurorii ar fi făcut front comun, pentru a-i fabrica reclamantului un dosar penal, în care acesta a fost arestat la domiciliu, de judecători. Cel puțin, asta susține bărbatul bătut în propria curte, arestat ulterior, în baza declarațiilor polițiștilor.

Probele intrate în posesia jurnaliștilor Yeet.ro arată, fără echivoc, cum polițiștii de la Secția 17 îi ajută pe oamenii mafiotului și cum proprietarul imobilului, agresat pe propriul teren, a ajuns din victimă… agresor! Totul, în baza declarațiilor unor polițiști girați de un procuror.

În maginile intrate în posesia Yeet.ro se observă cum proprietarul, care reclamase de mai multe ori că un interlop efectuează lucrări ilegale – lucrări sistate printr-o hotărâre judecătorească – îl avertizează pe angajatul interlopului să nu intre pe terenul său, invocând faptul că, dacă o va face, va comite infracțiunea de violare de domiciliu.

Urmează o altercație între cei doi, în urma căreia proprietarul suferă multiple traumatisme cranio-cerebrale și este luat cu ambulanța.

Minute în șir, agresorul fumează relaxat, în timp ce colegul său stă la bârfă cu polițiștii. Deși angajatul mafiotului nu acuză dureri, polițistul de la Secția 17 cere o ambulanță pentru acesta.

Astfel, la sugestia polițistului, agresorul acuză, brusc, dureri. Îl dor și pumnii. Însă nu pentru că ar fi lovit pe cineva.

Polițistul susține, în mod mincinos, că omul interlopului a ieșit pe ușă și a fost agresat de proprietar, care îl aștepta, ascuns, pentru a-l ataca. Deși imaginile surprinse de victimă arată că agresorul a sărit peste balustrada balconului.

Același polițist susține că proprietarul atacat în propria curte s-ar fi dat, ca prostul, singur cu capul de balcon. Fapt girat de procuror.

Martorul care, de fapt, a fost de față de la început, susține că era în apartament și că a fost alertat de țipetele colegului și că abia atunci a ieșit și a văzut că amicul său era cu scaunul pe gât, la un pas de moarte.

Minciună susținută și de polițiști, care afirmă că muncitorul ar fi ieșit pe ușă.

Scaunul despre care polițiștii de la Secția 17 și procurorii susțin că a fost folosit de proprietar pentru a-l sufoca pe muncitor era în aceeași poziție, ca în momentul în care agresorul a sărit peste balcon.

Așadar, nu a fost mișcat din loc. Însă polițiștii au consemnat altceva în documente. Pentru a-l putea aresta, cu ajutorul magistraților, pe reclamant.

Întrucât probele nu au contat, declarația polițistului a dus la arestarea proprietarului, cu ajutorul unui procuror de la Sectorul 5.

Angajatul mafiotului a susținut că a fost atacat cu un cuțit, însă arma albă nu a fost găsită. Fiindcă nu a existat. Ulterior, polițiștii nu au mai făcut nicio referire la cuțit, în acte.

Spre final, polițiștii fac bășcălie pe seama victimei, care i-a reclamat în repetate rânduri la Control Intern, pentru că ar fi mușamalizat celelalte dosare.

Proprietarul atacat în propria curte a fost arestat, în baza declarațiilor polițiștilor și ale procurorilor.

Oamenii mafiotului, care au mințit în calitate de martori, au fost lăsați liberi de Secția 17 și de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Polițiștii au refuzat să atașeze la dosar imaginile surprinse de dispozitivele bodycam. Au făcut acest lucru abia după ce instanța i-a amenințat cu amenda.

Nu ratați ancheta-bombă, exclusiv pe Yeet.ro!

Documente exclusive și înregistrări video care aruncă în aer Poliția Capitalei și Parchetul!