Fostul deputat PNL Dan Ilie Morega le râde în nas procurorilor care au obținut arestul la domiciliu, după ce respectivul a comis un accident auto, deși nu avea voie să urce la volan: s-a internat la Psihiatrie și a contestat decizia instanței.

După ce, în weekend, judecătorii au dispus arestarea la domiciliu a fostului deputat și prefect Dan Ilie Morega, obligându-l să poarte o brățară electronică de localizare, respectivul a anunțat că n-are de gând să iasă din spital și că a contestat măsura preventivă. Morega s-a internat la balamuc fix înainte de emiterea mandatului, așa că acum nimeni nu îi poate face nimic, întrucât se află sub supravegeherea medicilor. În timp ce stă la Psihiatrie, Morega a contestat hotărârea dată în weekend.

„Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, vizând înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, cu privire la inculpatul Morega Dan-Ilie, ca nefondată. Înlocuieşte măsura controlului judiciar, dispusă prin ordonanța nr. 2404/160/P/2024, din data de 13.03.2024, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, faţă de inculpatul Morega Dan-Ilie, cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei. În baza art. 221 alin. 1 C.proc.pen., impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi domiciliul …, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are obligaţia să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de drepturi și libertăți, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat. Obligă inculpatul ca, pe durata arestului la domiciliu: – să poarte permanent un dispozitiv electronic de supraveghere; – să se supună măsurilor de control, îngrijire sau tratament medical în scopul tratării afecţiunilor cu care a fost diagnosticat; – să nu conducă vehicule pe drumurile publice. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Desemnează organul de poliţie în raza căruia locuieşte inculpatul cu supravegherea respectării de către acesta a obligaţiilor care îi revin pe durata arestării la domiciliu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, este decizia atacată de Dan Ilie Morega.

Cercetat penal în cinci dosare penale fiindcă a condus fără permis, Dan Ilie Morega a urcat din nou la volan și a comis un accident, așa că s-a ales cu un nou dosar. Astfel, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a sesizat instanța, cu propunerea de înlocuire a controlului judiciar cu o măsură preventivă privativă de libertate.

Supărat pe reporterii care au relatat că a comis un accident în timp ce era cercetat în cinci dosare penale pentru că a șofat fără permis, fostul politician a agresat o jurnalistă, care a formulat împotriva respectivului o plângere penală, pentru loviri și alte violențe.