Mai mulți medici celebri, care sunt colegi la o clinică din Capitală, au primit, astăzi, o lovitură teribilă: judecătorii au stabilit că aceștia au furat munca unei bolnave și au folosit un ghid scris de aceasta pentru a se promova.

Judecătorii au admis, astăzi, în parte, cererea de chemare în judecată formulată de Camelia Șerban, autoarea lucrării „Endometrioza de la A la Z – Ghid educativ” (autoarea a afirmat în spațiul public că a fost diagnosticată cu această boală și că dorește să ajute cu sfaturi femei din întreaga lume, prin intermediul lucrării respective).
Prin hotărârea dată astăzi, magistrații au stabilit că mai mulți medici celebri din România au furat munca reclamantei, așa că vor fi nevoiți să-i achite 15.000 de euro daune morale și aproape 36.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

„Constată încălcarea drepturilor de autor ale reclamantei asupra lucrării ENDOMETRIOZA DE LA A LA Z – GHID EDUCATIV, ca urmare a reproducerii neautorizate a acesteia de către pârâţi, respectiv publicarea acesteia în mediul online. Dispune interzicerea utilizării operei (total sau parţial) de către pârâţi, în orice mod şi prin orice mijloace, pe orice suport, fără acordul acesteia. Obligă pârâţii, în solidar, să plătească reclamantei suma de 15.000 Euro, daune morale, pentru încălcarea drepturilor sale de proprietate intelectuală. Obligă pârâţii, în solidar, să plătească reclamantei suma de 35.800 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţa din 26.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, de către grefa instanţei”, a decis, astăzi, instanța.