În urmă cu două zile, pe 26 martie a.c., procurorii au anunțat că au dispus ridicarea unei probe-cheie din dosarul bărbatului care susține că este victima mafiei imobiliare din Sectorul 5: un scaun lăsat de Secția 17 în ploaie și-n vânt timp de o lună și jumătate, de pe care acum se dorește… prelevarea de amprente!

Scaunul despre care polițiștii de la Secția 17 au susținut că ar fi fost folosit de bărbatul atacat în curte (inculpat în dosar) pentru a-l sufoca pe angajatul unui rechin imobiliar (victimă în dosar) a fost lăsat, timp de o lună și jumătate, în aer liber. A plouat pe el, s-a așezat praful, a plouat din nou… Asta, fiindcă polițiștii nu au vrut să îl ridice de la locul faptei.

Daniel, bărbatul acuzat că a folosit scaunul pe post de armă după ce a fost atacat în curte, a cerut încă de atunci ca mobilierul să fie analizat, pentru a-și demonstra nevinovăția, însă „arma faptei” a fost lăsată în ploaie și-n vânt de Secția 17 până acum două zile, când procurorul a decis ca scaunul metalic să fie ridicat.

Ce amprente vor mai putea ridica polițiștii de pe scaunul metalic, după o lună și jumătate… nu se știe. Așa cum nu se știe dacă „arma” a fost lăsată acolo din incompetență sau dintr-un alt motiv. Mai ales că polițiștii au demonstrat că au o legătură specială cu angajații interlopului, îndemnându-i pe aceștia să mintă cu privire la unele aspecte extrem de importante.

Scaunul care va fi ridicat, pentru prelevarea amprentelor, este cel din imaginile de mai jos, care este în același loc, înainte și după agresiune.


În pofida imaginilor de mai sus, polițiștii și procurorii susțin că scaunul ar fi fost folosit de bărbatul atacat de muncitorul care a sărit peste balcon, pentru a-l sufoca pe acesta.

De asemenea, aceiași polițiști au fost înregistrați în timp ce învățau un martor cum să mintă, afirmând că muncitorul a ieșit pe ușă, nicidecum escaladând balconul, după cum apare în filmare.

În ordonanța procurorului apare o mențiune extrem de interesantă: magistratul afirmă că polițiștii au șters cu pastă corectoare unele informații și, cu toate că recunoaște că această metodă este ilegală, lasă fapta nesancționată.