Doi escroci prinși cu greu de Poliția Capitalei vor ajunge astăzi în fața instanței, fiind acuzați că au înșelat un pensionar cu 10.000 de lei, vânzându-i ghiuluri și lănțișoare de doi lei pe post de bijuterii din aur. Culmea, indivizii au comis fapta după ce procurorii i-au salvat de la pușcărie în dosare identice, iar judecătorii au girat pentru ei.

„La data de 1 aprilie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 25 Poliție au reținut doi bărbați, ambii în vârstă de 45 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de înșelăciune, prejudiciul fiind de 10.000 de lei.
Cercetările au fost declanșate la data de 25 ianuarie 2024, când Secția 25 Poliție a fost sesizată de către un bărbat, în vârstă de 90 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.
Astfel, din investigațiile efectuate, s-a conturat ipoteza conform căreia bănuit de comiterea faptei ar fi un bărbat, în vârstă de 45 de ani, în sarcina acestuia fiind stabilită următoarea activitate infracțională:
– la data de 25 ianuarie 2024, în jurul orei 12.00, în timp ce se afla în parcarea din fața unui bloc din Sectorul 6, ar fi abordat persoana vătămată, după care, profitând de vârsta înaintată a acesteia, ar fi indus-o în eroare, prin prezentarea spre vânzare a mai multor bijuterii din metal galben, despre care ar fi susținut că sunt din aur, determinând victima să le achiziționeze contra sumei de 10.000 lei. Ulterior, s-a stabilit că bijuteriile erau dintr-un metal comun.


De asemenea, în urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că la comiterea faptei ar mai fi participat un alt bărbat, de aceeași vârstă, respectiv 45 de ani.
La data de 1 aprilie 2024, cei doi bărbati au fost depistați și conduși la audieri.
În baza probatoriului administrat, față de cei în cauză a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, ulterior procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 formulând în cauză propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secţiei 25 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, a anunțat Poliția Capitalei, în urmă cu puțin timp.

Conform portalului instanțelor de judecată, cei doi sunt Gheorghe Laurențiu Bodescu și Maro Nicolae Mitrea – indivizi lăsați să comită fapte chiar de către magistrați. După cum rezultă din capturile de mai jos, unul dintre escroci abia scăpase de un dosar similar, cu ajutorul procurorilor, iar în trecut au fost implicați în mai multe înșelăciuni cu bijuterii „din aur”. Însă magistrații au considerat că cei doi merită să stea în libertate și s-au mulțumit cu confiscarea „bijuteriilor”.