Ana Birchall a lansat un atac dur în spațiul public la adresa Alinei Gorghiu, pe care o acuză că nu face nimic pentru a o aduce în țară pe Alina Apostol, condamnată în în China la 13 ani și jumătate, pentru fraudă cu cardul bancar.

„In timp ce Alina Gorghiu e preocupata de campania electorala, Alina Apostol moare cu zile in China!
Ii solicit Alinei Gorghiu sa lase deoparte preocuparile electorale sau PR-ul personal si sa puna mana sa isi faca treaba de ministru si sa solicite si sa obtina transferul din Alinei Apostol din China in Romania.
Alina draga, nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa dai copy paste la procedura initiata si realizata de mine in cazul lui Marius Balo cand, in 2019, in cateva luni am initiat si obtinut transferul in Romania, dandu-i astfel o speranta de viata! Greul precedentului a fost realizat de mine, iar tu draga Alina Gorghiu nu trebuie decat sa iti faci treaba de ministru, cu atat mai mult cu cat tot declari de dimineata pana seara cum trebuie respectate drepturile femeilor!
Rog share, sa ne mobilizam sa o salvam pe Alina Apostol! Multumesc”, este mesajul Anei Birchall.

Pe de altă parte, Marius Balo, care a fost adus în țară după intervenția Anei Birchall, a anunțat că intră în greva foamei, până când autoritățile din România vor face ceva pentru românca închisă într-o pușcărie din China.

„Iubiți prieteni,
Ieri am discutat despre salvarea Alinei din temnița roșie cu Dna Ministru Ana Birchall, persoana care a făcut posibil transferul meu din China în România în anul 2019. Datorită eforturilor dumneaei de atunci noi putem astăzi să cerem ca procedura să fie repetată pentru Alina Apostol.

Cu toate acestea, cu toate că acest precedent există, noi primim doar scuze și acuze din partea Alinei Gorghiu, deținătoarea portofoliului Ministerului Justiției în acest moment.

Scuza principală, rostită în urmă cu cinci luni: „Este o procedură extrem de complicată!” Fals! Este o procedură simplă, pe care Dna Birchall a parcurs-o în trei luni de zile. Deoarece acum ea trebuie doar repetată, nu ar trebui să dureze nici măcar trei luni. Cu toate acestea în cinci luni de zile s-a avansat extrem de puțin. De ce?

Pentru că nu există voință! Nu interesează pe nimeni pentru că speța în sine, în ochii lor, nu are o miză. Nu are nici miză electorală deoarece Alina, un sac de oase fără dinți în gură, nu poate vota din adâncul temniței chinezești. Nu are nici miză financiară, deoarece Alina nu are bani. De abia s-au strâns banii pentru amendă.

Alina este doar un om. Un om din 20 de milioane și timp de 45 de ani, în perioada comunistă, ni s-a tot repetat că valoarea unui singur om e zero. Doar grupul contează, statul, partidul. Am trăit această realitate timp de 8 ani de zile în China și din păcate, o trăiesc încă și acum, în țara mea.

Din fericire, nu toți românii gândesc așa. În 2019, Ana Birchall a acționat decisiv, punând în mișcare toate mecanismele puterii de stat pentru a salva un singur om, pe Marius Balo. De ce ea a făcut acest gest atunci și acum, când este cu atât mai simplu, nu se face?

Pentru că Ana Birchall a gândit cu sufletul. Această femeie a gândit acel moment cu sufletul. S-a așezat doar pentru un moment în locul celui care suferea și simțind suferința lui, a acționat. Mi-a mărturisit atunci când am întâlnit-o la București imediat după ce m-am întors în țară că, citind scrisoarea pe care i-am trimis-o din temniță, a plâns.

Oare Dna Ministru Alina Gorghiu a plâns când a aflat că o româncă de-a ei, pe care o cheamă tot Alina, este de șase ani închisă într-o temniță blestemată din China și că a ajuns un sac de oase fără dinți în gură? Eu cred că a plâns și ea. Nu poți să fii om și să nu plângi atunci când auzi așa ceva.

Iată ce mi-a scris ieri Ana Birchall, cea care a gândit cu sufletul pentru mine atunci și în emoția căreia am simțit sufletul zvâcnindu-i de compasiune și acum, în momentul în care i-am povestit despre Alina:

„Bună, Marius! Promit că mă implic și o salvăm! Ne mobilizăm! Îți promit!”

Doamne ajută! Aceasta este reacția normală și firească a unui om care îi vede pe cei din jur drept suflete și nu drept mize!”, a scris bărbatul, pe pagina sa de Facebook.