Chef Alexandru Sautner și soția lui, Flavia Ioana Maxim, sunt citați, luna viitoare, în fața judecătorilor, într-un proces în care ANAF a cerut împărțirea averii celor doi, pentru recuperarea unor presupuse datorii. Culmea, pe site-ul Ministerului Finanțelor, firma lor nu figurează cu datorii, ci chiar a declarat un profit de peste 10 milioane de lei.

Procesul a fost deschis de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ilfov, iar conform portalului instanțelor de judecată primul termen va avea loc pe 24 mai a.c., când chef Alexandru Sautner și soția lui, Flavia Ioana Maxim, trebuie să demonstreze că au achitat datoriile invocate de reclamantă. În caz contrar, instanța ar putea dispune împărțirea averii, pentru ca statul să își recupereze banii datorați, prin scoaterea la licitație a bunurilor supuse partajului.

Potrivit legii, „dacă părţile nu ajung la o înţelegere sau nu încheie o tranzacţie, instanţa va stabili bunurile supuse împărţelii, calitatea de coproprietar, cota parte ce se cuvine fiecăruia şi creanţele născute din starea de proprietate comună pe care coproprietarii le au unii faţă de alţii; instanţa va face împărţeala în natură; ea procedează la formarea loturilor şi la atribuirea lor; în cazul în care loturile nu sunt egale în valoare, ele se întregesc printr-o sumă în bani”.

foto: facebook.com

Deși cei doi au fost dați în judecată pentru că nu ar fi plătit dările către stat, pe site-ul Ministerului Finanțelor firma lor nu figurează cu datorii. Dimpotrivă, societatea comercială administrată de Alexandru Sautner a precizat, în cea mai recentă declarație fiscală, un profit de peste 10 milioane de lei.