Criminalul evadat din duba gardienilor care îl escortau la o clinică din Capitală a fost prins, în urmă cu puțin timp, la Oradea.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Bihor, Zsombor Meszaros a fost prins în această dimineață, în jurul orei 4.50, pe șoseaua de centură a municipiului Oradea, mai exact, pt strada Ogorului.

Evadat a fost recunoscut de un cetățean, care a sunat la 112, astfel că acesta a fost prins de polițiștii Biroului de Ordine Publică și cei ai Biroului Rutier Oradea din cadrul Poliției Municipiului Oradea, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Poliția Bihor.

Zsombor Meszaros este cel care, în 2017, și-a omorât iubita și a abandonat cadavrul acesteia în portbagajul unei mașini, într-o parcare din Satu Mare.

În momentul în care a evadat, criminalul se afla la o clinică situată pe Str. Ritmului din Capitală.

Comunicatul emis ieri, după evadare:

„Marţi, 09.04.2024, în jurul orei 15:00, s-a constatat că deţinutul MESZAROS ZSOMBOR, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, clasificat în regim de maximă siguranţă, aflat în custodia Penitenciarului – Spital Bucureşti – Rahova, a părăsit mijlocul de transport deţinuţi, staţionat în zona clinicii Hiperdia Ritmului, strada Ritmului nr 24, sector 2, Bucureşti.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Poliţia Locală Sector 2 Bucureşti, Poliţia Locală Sector 2 Bucureşti, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Menţionăm că părăsirea fără autorizare a mijloacelor de transport este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Deţinutul are înălţimea de 1,80 m, statură atletică, ochi albaştri, sprâncene arcuite, faţă ovală, ten deschis, păr şaten, multiple tatuaje, iar la momentul părăsirii mijlocului de transport deţinuţi purta tricou de culoare închisă cu desen alb în zona pieptului şi vestă de culoare închisă, pantaloni de trening închişi la culoare şi adidaşi alb cu roşu şi talpa neagră”.