O femeie a fost reținută de procurori, după ce a fost acuzată că a agresat mai mulți agenți ai Poliție Locale Sector 1.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au formulat o propunere de arestare preventivă a unei inculpate pentru comiterea, în concurs, a două infracțiuni de ultraj, prev. de art. 257 alin. (1) şi (4) Cod Penal raportat la art. 193 alin. (1) Cod Penal.

La data de 09.04.2024, în jurul orei 10:25, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe zona de competenţă, lucrători de poliţie din cadrul D.G.P.M.B. – Poliţia Sectorului 1 Bucureşti, Secţia 5 Poliţie, au fost sesizaţi prin intermediul SNUAU 112 cu privire la faptul că o persoană de sex femeiesc a intrat într-un conflict cu lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei Locale Sector 1, generat de parcarea neregulamentară a unui autovehicul, împrejurare susceptibilă de a fi sancționată contravențional.

Dosarul penal constituit se află în urmărirea penală a procurorului, potrivit art. 56 alin. (3) lit. b) Cod de Procedură Penală.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că la data de 09.04.2024, în jurul orei 10:25, inculpata a exercitat acte de violență împotriva a doi agenți de poliție din cadrul Poliției Locale Sectorul 1 București, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constând în smulgerea hainelor, îmbrânciri și lovituri în zona feței și a corpului.

Inculpata a fost reținută 24 de ore și, ulterior, procurorul a formulat propunere de arestare preventivă, urmând ca propunerea să fie soluționată de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București”, a precizat Parchetul.