Poliția Locală Sector 5, care a fost dată în judecată după ce a amendat ilegal un șofer ce deținea ecuson pentru persoană cu handicap, a comis-o din nou: a săvârșit o faptă cu iz de abuz în serviciu, închizând ochii la niște contravenții petrecute fix sub nasul ei, în detrimentul unei persoane cu dizabilități!

Astăzi, persoana amendată ilegal de Poliția Locală a Sectorului 5 (detalii, în link-urile de mai jos), i-a sesizat pe agenți cu privire la faptul că locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități erau ocupate ilegal de indivizi care nu aveau afișate ecusoanele prevăzute de lege.

Aflați la cumpărături cu mașina de serviciu, la un magazin Lidl situat la o aruncătură de băț de sediul lor, polițiștii lui Piedone au avut o atitudine halucinantă în momentul în care au fost sesizați că mai mulți șoferi au parcat ilegal pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

După cum se observă din imaginile de mai jos, în loc să îi sancționeze pe cei care ocupau ilegal locurile destinate persoanelor cu handicap, unul dintre polițiștii aflați sub comanda lui Cristian Popescu Piedone a terminat sesiunea de shopping, apoi s-a dus glonț la o contraveninentă și l-a turnat pe reclamant șoferiței care parcase ilegal.

În loc să aplice legea, agentul i-a spus individei că în magazinul Lidl este o persoană care a reclamat-o, apoi a plecat spre mașina cu girofar cu care venise la cumpărături. Individul cu pretenții de om al legii a fost, probabil, impresionat de abțibildul lipit pe parbriz de șoferiță, autocolant cu însemnele IPA (Asociația Internațională a Polițiștilor), așa că a refuzat să o amendeze.

În apărarea sa, șoferița a invocat faptul că pe bord avea o foaie scoasă la imprimantă pe care erau însemnele unei clinici medicale (foto, jos), cu numărul de telefon.

Cu toate că hârtiuța cu numele clinicii nu avea nicio valoare juridică, după ce a văzut emblema IPA, polițistul lui Piedone s-a făcut că nu observă absența ecusonului legal (ecusonul arată ca în imaginea de mai jos) și s-a dus, relaxat, spre mașină.

Apoi, fericiți că a mai trecut o zi de muncă și că se apropie cea de leafă, polițiștii din subordinea edilului Piedone au demarat spre sediu. Fără aprinde luminile de întâlnire și fără a semnaliza manevra, fiindcă „amănuntele” acestea sunt pentru muritorii de rând, nu pentru „zeii” cu girofar.

Deși, conform legii, fapta comisă, de a refuza să aplice legea, încălcând drepturile unei persoane cu dizabilități, intră în sfera penală, sunt slabe șanse ca cineva să ia vreo măsură, în condițiile în care Poliția Locală Sector 5 minte până și în documentele oficiale, pentru a-și apăra agenții care încalcă legile. (detalii, în link-ul de mai jos)