Fiul miliardarului Radu Timiș așteaptă să scape definitiv de dosarul în care a fost condamnat cu suspendare fiindcă a condus sub influența drogurilor. Iar șansele sunt imense, în condițiile în care magistrații care vor da verdictul sunt cei care, anul trecut, l-au salvat de la pușcărie pe „Prințul mezelurilor” într-un alt dosar, în care a fost găsit vinovat pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. Dosar în care a primit tot pedeapsă cu suspendare.
Magistrații Curții de Apel Ploiești, care anul trecut l-au salvat de la pușcărie pe fiul miliardarului Radu Timiș, trebuie să rezolve un nou dosar al infractorului Vlad Cristian Timiș, după ce acesta a fost prins drogat la volan. Iar soluția va fi, cu siguranță, una care va face fericită pe toată lumea.
„Prințul mezelurilor” Vlad Cristian Timiș a fost citat la Curtea de Apel Ploiești după ce procurorii au atacat hotărârea Judecătoriei Câmpina. Moștenitorul Cris-Tim a fost prins drogat la volan, iar judecătorii din Câmpina au decis să-i dea o pedeapsă cu suspendare, deși cu doar câteva luni înainte acesta mai primise o pedeaspă cu suspendare, pentru trafic de droguri.
„Inculpatul (va) executa pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de 2 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul de 6 luni închisoare (o treime din restul pedepselor – 1 an închisoare, 6 luni închisoare), fiind stabilită pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare. În baza art. 91, art. 97 alin. 2, Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani”, este hotărârea Judecătoriei Câmpina, contestată de procurori.
În dosarul traficului de droguri, Tribunalul Ploiești i-a dat fiului de miliardar trei ani și două luni cu executare, însă Timiș a rezolvat problema la Curtea de Apel, acolo unde are acum dosarul în care este acuzat că a condus drogat.
Cu toate că faptele erau extrem de grave, respectiv trafic de droguri în formă continuată, magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au desființat hotărârea de mai sus și au decis ca traficantul să primească o pedeapsă cu suspendare și, în perioada de supraveghere, să muncească în folosul comunității la Direcția pentru Protecția Copilului. Locul ideal pentru un traficant de droguri care ar dori să pună bazele unei afaceri de succes, cu forță de muncă ieftină, de la orfelinat.
* Pentru cei care s-ar putea simți lezați de cuvântul „protejat” sau i-ar putea da o conotație negativă, prezentăm mai jos definițiile din DEX, conform cărora persoanele care sunt apărate de efectele dăunătoare (ale pușcăriei, de exemplu – n.r.) sunt niște persoane… protejate!