Fostul șef al IPJ Brăila care a jucat la 6 din 49 cu interlopii anchetați chiar de instituția pe care el o conducea candidează la Primărie.

Cătălin Chivu, care în ultimii ani a fost implicat în mai multe scandaluri, a anunțat că va candida la Primăria Brăila, precizând: „Dacă cineva crede că poate să ne atace pe persoană fizică, vom răspunde imediat, fără rezerve, fără echivoc”.

Fostul șef IPJ Brăila este ofițerul care, în 2005, a semnat un bilet loto, alături de șeful Serviciului de Investigații Criminale și doi mafioți. Respectivii au făcut cheta pentru a cumpăra biletul la 6 din 49 și au câștigat un autoturism Dacia Logan. Inițial, Cătălin Chivu a susținut că biletul ar fi fost cumpărat alături de mai mulți colegi din cadrul Inspectoratului de Poliție, pe care îl conducea, însă ulterior presa a dezvăluit că, de fapt, doi colegii de bilet erau… interlopi! Unul dintre aceștia era cămătarul Titi Sgîrcitu, care avea la IPJ Brăila zeci de dosare în care, ani la rând, nu s-a întâmplat nimic.

„Am participat 5 persoane, cu cite un milion de lei si am jucat o schema cu 16 numere. Printre acestea am trecut si numerele 14, 25, 29, 41 si 46, care s-au dovedit cistigatoare. Daca treceam si 13, luam marele premiu, de peste doua milioane de euro, dar n-a fost sa fie. Am trecut 13, dar un coleg superstitios a insistat sa nu il bifam. M-am lasat pagubas si n-am mai insistat sa-l punem. Numele colegilor nu le pot dezvalui”, susținea Cătălin Chivu, înainte ca presa să publice biletul buclucaș.

Când jurnaliștii au dezvăluit că a jucat la loto alături de interlopi, Chivu a afirmat: „In urma cu doua, trei luni, am fost apelat de un grup de prieteni care m-au intrebat daca doresc sa particip la cumpararea unui bilet comun pentru extragerea Loto 6/49 (cistigul fiind substantial). In acest sens, m-am deplasat la intilnirea propusa constatind ca acolo se aflau V.N., V.C. si Leitoiu Sorin, seful Serviciului de Investigatii Criminale. De comun acord am extras personal trei numere, am lasat celui care trebuia sa depuna biletul suma de 1.120.000 lei si am plecat, nestiind ce s-a intimplat ulterior. Mentionez ca in incapere nu se mai afla nici o alta persoana decit cele enumerate. In drum spre Agentia Loto situata pe Calea Calarasilor, persoana care urma sa depuna biletul s-a intilnit cu Sgircitu Titi. Acesta din urma, aflind de bilet a venit cu propunerea de a participa cu o suma de bani. Oferta i-a fost acceptata iar biletul a fost depus la Agentie. Ulterior, dupa extragerea numerelor cistigatoare am fost informat ca biletul a fost cistigator si urmeaza sa primim drept premiu, cei care am participat la tragere, un autoturism „Dacia Logan”. Precizez ca nu cunosc conjunctura in care semnatura lui Sgircitu Titi a fost asociata cu a mea si, repet, nu am fost informat in legatura cu participarea lui la depunerea biletului.
Dupa doua-trei zile de la aflarea vestii ca biletul a fost cistigator mi s-a comunicat ca la cumpararea acestuia a mai participat si o alta persoana. Repet, acest aspect nu mi s-a adus la cunostinta initial, aflind, ulterior, ca este vorba de participarea lui Sgircitu Titi.
Regret ca numele meu a fost alaturat celui despre care se face vorbire in textul de presa si, dupa cum se poate observa, nu am avut intentia sa am vreo legatura cu aceasta persoana.
In final imi exprim inca o data regretul ca nu am verificat anterior depunerii biletului de Loterie, toate persoanele implicate in cumpararea acestuia”.

Doi ani mai târziu, Cătălin Chivu a fost acuzat că a bătut un șofer de maxi-taxi, pe care l-ar fi amenințat că îl bagă în beton, ca în filmele cu mafioți. Subalternii lui Chivu l-au amendat tot pe bărbatul care ar fi fost agresat în trafic. „Era in civil si s-a recomandat ca fiind comandantul Politiei. M-a luat de ceafa, mi-a tras doua palme, m-a apucat iar de git si a spus ca ma baga in ciment. M-a amenintat ca ma lasa fara permis si ca nu o sa mai pot sa practic meseria asta. A chemat doua echipaje de politie si le-a spus sa-mi dea maxim. Au vrut sa-mi puna catusele si le-am zis ca am martori in maxi-taxi, sa ma lase sa-i aduc, dar m-au luat cu forta si m-au bagat in masina si m-au dat cu capul de prag. La Politie mi-au confiscat telefoanele si m-au impins cu fata la perete. Mi-au facut doua procese verbale, ca i-am injurat, dar am refuzat sa le semnez”, a spus soferul microbuzului, conform publicației Obiectiv – Vocea Brăilei.