Falșii polițiști care, înarmați până în dinți, au blocat în trafic o mașină și au răpit trei bărbați, sunt din nou liberi. Printre cei șapte se află și luptătorul MMA Marius Costin Ghindeanu, zis Ghilă, fiul unui consilier PSD din județul Constanța.

Arestați în urmă cu un an, după o operațiune ca-n filme, cei șapte „maradoniști” au fost acuzați de fapte grave, însă, recent, au reușit să scape toți, și din spatele gratiilor, și din arest preventiv. Zilele trecute, infractorii, în frunte cu fiul consilierului PSD, au cerut și ridicarea controlului judiciar, pentru a putea pleca din țară, însă judecătorii au respins cererea.

Ce spunea poliția despre cei șapte, în urmă cu un an: „Trei bărbați, cu vârste între 20 și 28 de ani, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe DN 67 D, zona denumită Valea Cernei, au fost opriți în trafic de un autoturism prevăzut cu stroboscoape. Ulterior, în zonă, a mai oprit un alt autovehicul. Din autoturisme au coborât mai multe persoane îmbrăcate în haine de culoare închisă, cu fețele acoperite cu cagule și purtând mănuși, care și-au declinat o calitate oficială, aceea de polițist, iar, prin folosirea unui pistol tip airsoft și a unor substanțe lacrimogene, au reușit extragerea ocupanților autoturismului oprit. Ulterior, prin întrebuințarea unor acte de violență și amenințări, cele trei persoane au fost imobilizate și transportate pe un drum adiacent și izolat, fiind deposedate de telefoanele mobile și de cheile autoturismului. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor Poliției orașului Herculane, au fost identificați bănuiții, fiind vorba de 7 bărbați, cu vârste între 20 și 54 de ani”.

La momentul respectiv, Judecătoria Baia de Aramă a emis 8 mandate de percheziție domiciliară, 7 dintre acestea în județul Constanța, iar unul în județul Mehedinți. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate două autoturisme, trei stații emisie recepție, 3 pistoale, 2 puști tip airsoft, o pungă cu un kilogram de muniție, 3 recipiente cu gaz comprimat, obiecte tăietor – înțepătoare, cagule, mănuși de protecție din material textil, articole vestimentare și 15 telefoane mobile.


Cei șapte indivizi sunt Lazăr Mihai zis Ţuţu, Buriu Marius Daniel, zis Bubu, Tudorache Ionel Daniel, zis Butuc, Martinescu Florin Gheorghe, Neagu Vasile Valentin, zis Vali Peşte, Cristea Marius- Cătălin zis Barbi, Ghindeanu Marius Costin, zis Ghilă. Acesta din urmă este luptător, legitimat la AS Kickbox Ursoi și fiul consilierului local PSD, Ion Ghindeanu, din Topraisar. Mama tânărului este angajată a Primăriei Topraisar, la Direcția de Asistență Socială.