Înmormântarea interlopului Costel Corduneanu a ajuns subiect de discuție la Guvern, după ce mafioții din Iași s-au lăudat că defunctul va avea parte de onoruri militare.

Interlopii din clanul Corduneanu au afirmat că au cerut onoruri militare pentru liderul răpus de o boală la inimă, invocând faptul că acesta a fost, în urmă cu trei decenii, legitimat la clubul sportiv al Ministerului de Interne și angajat al Poliției.

Au uitat, însă, să precizeze și motivul pentru care a părăsit Ministerul de Interne: a comis o tâlhărie, pentru care a fost condamnat definitiv.

În timp ce mafioții își umflă mușchii pe site-urile de socializare, susținând că liderul lor, Costel Corduneanu, va avea parte de onoruri militare, MAI și MApN neagă că ar fi aprobat așa ceva.

Ce spune legea, despre funeraliile cu onoruri militare:
„Art. 41. –

(1) Funeraliile cu onoruri militare se organizează şi se desfăşoară pentru următoarele categorii de personal al Ministerului Afacerilor Interne care, la data decesului, au avut calitatea de:

a) demnitar sau înalt funcţionar public;
b) veteran de război;
c) militar în activitate, în rezervă şi în retragere;
d) funcţionar public cu statut special – poliţist;
e) student sau elev al instituţiilor de învăţământ ale ministerului;
f) soldat sau gradat voluntar;
g) funcţionar public sau personal contractual admis în ierarhia ordinelor naţionale sau a ordinelor militare de pace ori război, potrivit prevederilor Legii nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României, republicată, la solicitarea familiilor;
h) funcţionar public sau personal contractual, dacă decesul a survenit pe timpul şi ca urmare a executării unei misiuni;
i) personal militar în activitate, rezervă sau retragere ori personal cu statut special din cadrul altor structuri de securitate naţională, în baza unor protocoale încheiate cu Ministerul Afacerilor Interne.


Art. 42. – Prin derogare de la prevederile art. 41 alin. (1), nu beneficiază de funeralii cu onoruri:
a) personalul decedat ca urmare a săvârşirii unor infracţiuni, dacă există această certitudine;
b) personalul decedat ca urmare a sinuciderii, dacă există această certitudine;
c) personalul care a suferit o condamnare cu pedeapsa complementară a degradării militare”.