Maru, alias „dealerul lui Vlad Pascu”, șoferul drogat care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai, rămâne în arest. Decizia a fost dată în urmă cu puțin timp, de Tribunalul București.

După ce, în urmă cu o lună, niște judecători au dispus eliberarea din arest a lui Tudor Duma, zis Maru, iar instanța superioară a desființat hotărârea, astăzi, Tribunalul București a prelungit mandatul. „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispuse față de inculpatul DUMA TUDOR zis „MARU”, prin Încheierea din data de 15.09.2023 a Tribunalului București, Secția I Penală, în dosarul nr. 27496/3/2023, definitivă prin respingerea contestațiilor. Menține măsura arestării preventive până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile, faţă de inculpatul DUMA TUDOR zis „MARU”. În temeiul art. 275 alin. (3) C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare, pentru prezenți, respectiv de la comunicarea minutei, pentru absenți. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 22.04.2024”, a hotărât tribunalul.

Maru este individul care s-a filmat în timp ce spărgea farmacia Spitalului Floreasca, în căutare de medicamente cu efect halucinogen. În interiorul farmaciei, Maru a făcut live pe rețelele de socializare, în timp ce le explica următorilor că este rupt de drogat și de beat.

„Bai, sunt rupt in gura deja. Sunt si beat. M-am strecurat in Spitalul Floreasca (…) Ati inteles. Ce medicamente fur si eu de aici? Ia, ce-i asta oare?”, a spus Maru. De asemenea, acesta spunea că este conștient că se va ajunge după gratii pentru faptele sale, dar că îl interesa mai mult ca oamenii să facă story pe Instagram cu el. ”O să mă duc la pușcărie zilele astea, dar nu contează. Să puneți story-uri multe cu #Maru, că altfel mă supăr rău, rău, rău (…) Am încercat să ciordesc și eu niște droage ceva, dar au doar măști pe aici. Nu știu ce poți să furi de aici”, a spus Maru.