Poliția Română, care uneori mai greșește adresa și amenință copii cu pistoalele, a comis-o din nou! În dosarul în care un bărbat bătut în propria curte a fost arestat, în baza unor declarații dubioase, polițiștii au ridicat o altă „armă a faptei” decât cea indicată de presupusa victimă. Și altă probă decât cea solicitată de Parchet.

Imaginile halucinante au fost surprinse chiar în curtea care, pe 10 februarie a.c., a fost scena unui scandal de proporții. (Detalii, în articolul de mai jos).

Pe scurt: un bărbat care i-a reclamat în nenumărate rânduri pe polițiști, acuzându-i că ar proteja mafia imobiliară din Sectorul 5, a fost atacat în propria curte de angajatul unui interlop „special”. A urmat o încăierare, iar angajatul interlopului a afirmat că proprietarul atacat i-ar fi pus pe gât un scaun, amenințând că îl omoară. Mai mult, după modelul interlopilor, „a dat-o în tâlhărie”, afirmând că bătutul i-ar fi luat telefonul cu forța.

Din imagini reiese că atât angajatul interlopului, cât și colegul acestuia, au mințit în privința circumstanțelor. Mai mult, polițiștii apar în filmări cum îi învață pe oamenii mafiotului să dea declarațiile potrivite, care să ducă la arestarea bărbatului.


Ceea ce s-a și întâmplat. Individul atacat a fost arestat, pentru loviri și alte violențe, în baza declarațiilor date de oamenii interlopului și de polițiști. Mai exact, la sugestia polițiștilor, oamenii interlopului au susținut că, în timp ce unul era în casă, celălalt a ieșit pe ușă, pentru a lua ceva dintr-un garaj aflat în curte, moment în care acesta din urmă ar fi fost atacat, pe la spate.

Imaginile de mai jos arată cu totul altceva, însă cel care a filmat a fost arestat, în baza declarațiilor date de polițiști și de angajații interlopului „special”.

În mod bizar, polițiștii au lăsat la locul evenimentului cea mai importantă probă: scaunul care ar fi fost folosit de bărbatul arestat.

Încercând să-și demonstreze nevinovăția, bărbatul arestat a explicat că scaunul pe care el l-ar fi folosit la atac era, de fapt, în aceeași poziție ca și în momentul în care muncitorul a sărit peste balcon, ca să îl bată. Așadar, în opinia sa, nu avea cum să folosească obiectul de mobilier.

După mai multe insistențe din partea inculpatului arestat la domiciliu, în urmă cu o lună, procurorul a acceptat ca scaunul să fie ridicat, ca probă, pentru a fi prelevate amprente și probe ADN. Deși acesta a stat în ploaie, o lună. După încă o lună, ieri, polițiștii au decis să ridice presupusa „armă a faptei”.

Și, cu toate că în planșele foto era indicat un cadru de scaun, care nu avea elemente de susținere la șezut, specialiștii de la Secția 17 au ridicat, ca probă, celălalt scaun, care în imaginile din februarie apare rezemat de balcon. Adică, unul mai bun, pe care măcar se poate sta, după o anchetă epuizantă.

De ce au decis polițiștii să ignore solicitarea Parchetuui și să atașeze la dosar altă probă decât cea reală… nu se știe! Probabil că în fața instanței se va descoperi dacă polițiștii au primit indicații de la cineva anume ca să ridice o probă falsă sau dacă, pur și simplu, atât au înțeles ei din fotografiile realizate în luna februarie. Fotografii realizate tot de ei.

Demn de reamintit este faptul că, în timp ce bărbatul arestat în baza declarațiilor date de oamenii interlopului și de polițiști, unul dintre agenții de la Secția 17 a afirmat că, dacă era el în locul interlopilor, l-ar fi făcut K.O. pe reclamagiu și că i-ar fi ascuns trupul sub o prelată, ca să îi fie găsit cadavrul „tocmai la iarnă”.

După ce Yeet.ro a publicat filmul în care agentul făcea bășcălie pe seama bărbatului care zăcea lat, plin de sânge, polițistul i-a anunțat pe jurnaliști că îi va da în judecată, pentru că l-ar fi… denigrat!