Poliția Locală Sector 5 are o misiune grea: fiind de notorietate faptul că instituția susține că respectă legea și o aplică pentru toți la fel, fără discriminare sau favoruri, trebuie să explice dacă l-a amendat pe primarul Piedone sau l-a pus să măture gunoaiele aruncate pe stradă!

Misiunea delicată a Poliției Locale Sector 5 a apărut în momentul în care edilul Cristian Popescu Piedone a fost filmat în timp ce lua un flyer din mâna unui politician din alt partid, a rupt hârtia, iar resturile le-a aruncat în vânt, pe domeniul public – păzit cu profesionalism de agenții de la Locală.

Întrucât în filmarea publică nu apar și măsurile luate de Poliția Locală, Yeet.ro solicită, public, Poliției Locale Sector 5 să precizeze dacă primarul Piedone, care apare în imagini aruncând gunoaie pe domeniul public, a fost amendat sau a fost obligat să măture deșeurile.

Solicitare pertinentă, în contextul comunicatului de mai jos, emis chiar de Cristian Popescu Piedone, în care Poliția Locală era lăudată pentru că i-a pus pe niște spărgători de semințe să măture gunoaiele lăsate pe domeniul public.

Poliția Locală Sector 5 a depistat mai mulți cetățeni care, după ce consumau semințe, aruncau cojile pe trotuare, în parcuri sau locurile de joacă, anunță Primăria Sectorului 5.
„Agenții le-au explicat persoanelor în cauză că dacă nu sunt de acord să strângă mizeria pe care au făcut-o, vor fi sancționate. Cetățenii au acceptat varianta mai ieftină. Operațiunea a avut loc cu ajutorul unei mături și a unui făraș, puse la dispoziția lor chiar de către polițiștii locali”, potrivit sursei citate. Primarul Cristian Popescu Piedone a anunțat că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, „pentru ca cetățenii să înțeleagă că străzile din sector nu țin loc de gropi de gunoi”.