Paul de România, căruia Traian Băsescu și nevasta lui i-au botezat copilul, a fost capturat în Malta, unde se afla în concediu, deși era urmărit general.

Infractorul fugar Paul de România a fost prins, ieri, în timp ce se afla în vacanță în Malta, iar Alina Gorghiu susține că autoritățile din România încearcă să îl aducă în țară, pentru a executa pedeapsa de trei ani și patru luni primită în celebrul dosar „Ferma Băneasa”.

„Instanța din Malta a decis azi arestarea preventivă a fugarului Paul de România până pe data de 9 mai. Din informațiile pe care le avem, solicitarea acestuia, de a fi eliberat pe cauțiune, a fost respinsă, decizie care poate fi însă contestată. După cum știți, acesta a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, în dosarul Ferma Băneasa. Ministerul Justiției va continua demersurile și va depune eforturi pentru ca prințul Paul să-și execute pedeapsa în România, așa cum procedează cu orice fugar al statului român.Vom informa cu privire la etapele procedurale ulterioare. Vom furniza toate documentele și informațiile necesare pentru ca instanța din Malta să accepte predarea fugarului”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.