Chiar în aceste momente, la Tribunalul București se judecă dosarul în care Aurel-Cătălin Stochiță, poreclit „cumătrul lui Vanghelie”, a contestat candidatura primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand.

UPDATE 11:15: Tribunalul a respins și contestația, așadar decizia Judecătoriei Sector 1 rămâne definitivă. „Respinge apelul formulat ca nefondat. În temeiul art 54 alin 8 din Legea nr 115/2015, dispune aducerea prezentei hotărâri, de îndată, la cunoştința Biroul Electoral Sector 1 Bucureşti, în vederea definitivării candidaturilor. Definitivă. Pronunţată azi 01.05.2024, ora 11:10”, a decis Tribunalul București.


Articol inițial:
Dosarul a fost deschis la Judecătoria Sectorului1, unde magistrații au respins cererea lui Stochiță, așa că reclamantul a contestat hotărârea. „Respinge contestația formulată de contestatorul STOCHIȚĂ AUREL-CĂTĂLIN în contradictoriu cu intimata ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasiva. Respinge ca neîntemeiată contestația formulată de contestatorul STOCHIȚĂ AUREL-CĂTĂLIN în contradictoriu cu intimatul BIROUL ELECTORAL AL CIRCUMSCRIPȚIEI ELECTORALE NR. 1 – SECTORUL 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI și intervenientul forțat ALIANȚA DREAPTA UNITĂ ”USR – PMP – FORȚA DREPTEI”, împotriva Hotărârii nr. 3/26.04.2024 a Biroului Electoral al Circumscripției Electorale nr. 1 – Sectorul 1 al Municipiului București.

Respinge ca neîntemeiată contestația formulată de contestatorul STOCHIȚĂ AUREL-CĂTĂLIN în contradictoriu cu intimatul BIROUL ELECTORAL AL CIRCUMSCRIPȚIEI ELECTORALE NR. 1 – SECTORUL 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI și intervenientul forțat ALIANȚA DREAPTA UNITĂ ”USR – PMP – FORȚA DREPTEI”, împotriva Hotărârii nr. 5/26.04.2024 a Biroului Electoral al Circumscripției Electorale nr. 1 – Sectorul 1 al Municipiului București. Respinge ca neîntemeiată cererea contestatorului de sesizare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunțare, cererea de apel urmând a se depune la Judecătoria Sectorului 1 București, sub sancţiunea nulităţii”, este hotătârea contestată de Stochiță.

În 2012, Stochiță, care era candidat independent la Primăria Sectorului 5, i-a reclamat pe ceilalți candidați, inclusiv de Vanghelie, pentru că ar fi furat startul campaniei electorale. În 2016, Stochiță a formulat sesizări similare.
La alegerile de acum patru ani, Stochiță a cerut o anchetă, acuzând că cei de la USR-PLUS ar fi uneltele unor servicii de informații străine.

„Am transmis o sesizare directorului SRI, Eduard Raul Hellvig, pentru a verifica informațiile vehiculate despre faptul ca o parte din liderii USR agenți de influență/agenți secreți/spioni ai unor servicii secrete: DGSE (Franța), BND (Germania), BVT (Austria). Din analiza informațiilor prezentate în mass-media și în social media de către o serie de jurnaliști, politicieni și analiști politici (mai mult sau mai puțin independenți) rezultă că o parte dintre liderii USR-PLUS au fost „racolați” de diverse servicii/structuri secrete în perioada în care au fost la studii în străinătate sau au activat în cadrul unor firme multinaționale ori în cadrul unor organizații internaționale: Dan Nicușor Daniel, Armand Clotilde Marie Brigitte, Cioloș Julien Dacian, Fritz Dominic, Năsui Claudiu, Voiculescu Vlad, Seidler Cristian, Barna Ilie Dan”, afirma Stochiță, în 2020, într-un comunicat de presă.