Arestat la domiciliu pentru că a continuat să conducă fără permis, deși avea mai multe dosare penale pentru această infracțiune, fostul deputat Dan Ilie Morega a cerut, ieri, instanței, să îi dea o „permisie”, pentru a-și rezolva problemele personale.

Dan Ilie Morega, care a fost arestat la domiciliu și a fost obligat să poarte o brățară electronică de localizare, a deschis, ieri, un proces, în care a solicitat să i se dea voie să părăsească locuința, pentru a rezolva mai multe probleme personale.

Conform articolului de lege invocat de Morega, „la cererea scrisă şi motivată a inculpatului, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, prin încheiere, îi poate permite acestuia părăsirea imobilului pentru prezentarea la locul de muncă, la cursuri de învăţământ sau de pregătire profesională ori la alte activităţi similare sau pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă, precum şi în alte situaţii temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, dacă acest lucru este necesar pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale inculpatului”.

Solicitarea lui Morega vine la scurt timp după ce judecătorii au decis să prelungească măsura arestului la domiciliu, până pe 30 mai. „Admite propunerea de prelungire a măsurii preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, în dosarul de urmărire penală nr. 2404/160/P/2024, în privința inculpatului Morega Dan-Ilie. Prelungește măsura preventivă a arestului la domiciliu luată prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti din data de 23.03.2024 din dosarul 8532/229/2024, definitivă la data de 01.04.2024, pe o perioadă de 30 de zile, de la 01.05.2024 până la data de 30.05.2024, inclusiv. Executorie”, a decis instanța.