Prezentatorul TV Răzvan Simion este așteptat săptămâna viitoare în fața instanței, într-un proces deschis de o companie specializată în recuperări de creanțe.

După ce, în urmă cu doar câteva luni, fosta iubită, cântăreața Lidia Buble, l-a dat în judecată, pentru că nu ar fi respectat clauzele unui contract, recent, Răzvan Simion a fost dat în judecată de o firmă care reprezintă mai multe societăți specializate în recuperări de creanțe. Procesul a fost deschis la Judecătoria Piatra-Neamț, iar primul termen, care ar putea fi și singurul, va avea loc pe 15 mai.

Conform site-ului oficial, Agency for Control of Outstanding Debts Romania (Agenția pentru Controlul Debitelor SRL (A.C.O.D.) este o companie înregistrată în România, specializată în servicii de colectare a debitelor. „A.C.O.D. România a fost înființată în 2018 și operează în industria de colectare a debitelor, oferind un pachet întreg de servicii de colectare și gestionare a datoriilor pentru instituțiile financiare bancare și nebancare, lucrand atât ca cesionar de credite neperformante, cât și ca partener pe termen lung de externalizare a datoriilor. Facem parte din Management Financial Group (MFG), grup care operează în țări precum Bulgaria, Macedonia, România, Ucraina, Republica Cehă, Polonia și precum și pe piețe noi precum Asia, Africa și America Latină. Portofoliul grupului include instituții financiare nebancare care oferă împrumuturi de consum, carduri de credit, credite ipotecare, împrumuturi auto și împrumuturi mici în numerar. Agenția pentru Controlul Debitelor SRL se preocupă de interesele partenerilor de afaceri și, în același timp, își propune să păstreze respectul pentru demnitatea debitorilor”, se precizează pe site-ul companiei.

Lidia Buble l-a dat în judecată

Recent, Yeet.ro a dezvăluit că Răzvan Simion a fost dat în judecată de fosta parteneră, Lidia Buble. În plângerea formulată împotriva matinalului de la Neatza, Lidia Buble invocă un articol din Codul Civil care vizează „răspunderea contractuală”, conform căruia: „Orice persoană trebuie să îşi execute obligaţiile pe care le-a contractat; atunci când, fără justificare, nu îşi îndeplineşte această îndatorire, ea este răspunzătoare de prejudiciul cauzat celeilalte părţi şi este obligată să repare acest prejudiciu, în condiţiile legii”.

„Neexecutarea obligaţiilor contractuale naşte în patrimoniul persoanei prejudiciate un drept la despăgubire, condiţia fiind ca neexecutarea să nu fie justificată legal. În cazul acestor obligaţii, părţile nu pot deroga de la regulile răspunderii contractuale, chiar şi atunci când răspunderea delictuală ar conţine dispoziţii mai favorabile”, prevede legea.

Firma pe care Lidia Buble o acuză, alături de Răzvan Simion, de nerespectarea contractului, a fost înființată de prezentatorul TV în 2014, când acesta încă forma un cuplu cu fosta soție. Atunci, în mai puţin de jumătate de an de funcţionare, fără angajaţi, societatea a reușit să adune venituri de 145.248 lei, în timp ce cheltuielile erau neglijabile (866 lei), rezultând un profit net de 140.025 lei.